Οι εξαγγελίες Τσίπρα προκαλούν νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εξαγγελίες Τσίπρα προκαλούν νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

Με πτώση άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στον απόηχο των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για παροχές που για πολλούς έχουν προεκλογικό άρωμα.

Αρνητικά στην επενδυτική ψυχολογία συμβάλουν και τα νέα από το μέτωπο της αξιολόγησης, καθώς όλα δείχνουν πως οι θεσμοί μεταξύ τους και η ελληνική κυβέρνηση ξεχωριστά εμμένουν στις θέσεις τους. Πρόσθετα επιβαρυντικά λειτουργούν και αναλύσεις ξένων οίκων που αναφέρουν πως η λύση για το χρέος καθυστερεί.

Υπό το βάρος των αρνητικών αυτών δεδομένων οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 5,69%.

Η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στις τραπεζικές μετοχές μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Goldman Sachs που δίνει για την Alpha Bank τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ, για την Εθνική τιμή στόχο στα 0,20 ευρώ, για την Πειραιώς τιμή στόχο στα 0,25 ευρώ και για την Eurobank τιμή στόχο στα 0,70 ευρώ.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-3,94% στα 0,224 ευρώ), της Alpha Bank (-3,00% στα 1,94 ευρώ) και της Eurobank (-2,7% στα 0,710 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 639,21 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,40%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,95 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, 33 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,00%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta Farm +7,43% και Ευρωσύμβουλοι +5,91%Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ανδρομέδα -13,42% και Αλουμύλ -5,94%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider