Οι τράπεζες οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τράπεζες οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Με κέρδη άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε μετοχές των τραπεζών οδηγώντας άνω των 630 μονάδων τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Το ΧΑΑ εναρμονίζεται με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο των πληροφοριών πως η Ιταλία αναμένεται να ζητήσει από τον ESM δάνεια 15 δισ. ευρώ για τις τράπεζες της χώρας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, οι οποίες όμως διαψεύσθηκαν από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην αγορά των ελληνικών ομολόγων οι αποδόσεις εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αξιολόγησης και το χρόνο ένταξης της Ελλάδος στην ποσοτική χαλάρωση. Ενδεικτικά το 10ετές ελληνικό ομόλογο κινείται στο 6,8%, έναντι 6,4% το πρωί της Δευτέρας.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Εθνική Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 4,44% στα 0,2350 ευρώ και ακολουθούν η Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 4,43% στα 0,2120 ευρώ, η Eurobank με κέρδη 3,29% στα 0,7230 ευρώ και τέλος η Alpha Bank με κέρδη 1,62% στα 1,8800 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών είναι στις 632,12 μονάδες και σημειώνει άνοδο 1,54%. Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται ανοδικά κινούνται 29, πτωτικά 12 και αμετάβλητες είναι 22.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.