Με το βλέμμα στον Draghi το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το βλέμμα στον Draghi το Χρηματιστήριο

Με μικρά κέρδη άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί εν όψει των ανακοινώσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αν και η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, διατηρώντας ταυτόχρονα το ύψος των αγορών ομολόγων στα 80 δισ. ευρώ το μήνα, η προσοχή όλων εστιάζεται στις δηλώσεις του Mario Draghi για το πώς θα αντιδράσει η ΕΚΤ προκειμένου να τονώσει τον χαμηλό πληθωρισμό της ευρωζώνης.

Σε δεύτερο πλάνο έχουν περάσει οι ανησυχίες για το χρόνο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης από την ελληνική κυβέρνηση και το βαθμό που τελικά θα υπάρξει μια πειστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, κάτι που διεθνείς οίκοι αμφισβητούν με εκθέσεις τους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 595,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,34%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,19 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 7 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης άνοδο σε ποσοστό 0,42%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ολυμπιακή Τεχνική με κέρδη 10,97%, Ικτίνος με 6,89% και Παπουτσάνης με 4,90%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:ΕΛΒΕ με -5,91%, Υγεία με -3,33% και Κλουκίνας Λάππας με -2,93%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider