Αξιολόγηση, ΑΕΠ και Fed επιδρούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αξιολόγηση, ΑΕΠ και Fed επιδρούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με απώλειες άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να ακολουθεί το πτωτικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων. Οι αγορές σε Ασία και Ευρώπη υποδέχθηκαν αρνητικά το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων εφέτος, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις της ενίσχυσης του δολαρίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων ανήλθαν σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από την ημέρα του Brexit, καθώς οι επενδυτές μετέφρασαν τα σχόλια της Yellen την παρελθούσα Παρασκευή ως σημάδι του πόσο κοντά βρίσκεται η Fed στο να αυξήσει τα επιτόκια. Η απόδοση του γερμανικού ομολόγου είναι στο -0,058%, ενώ άγγιξε ακόμα και το -0,034%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Ιουνίου.

Η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑΑ αναμένεται να χαρακτηριστεί από μεταβολές επηρεαζόμενη τόσο από τα οριστικά αποτελέσματα για το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου όσο και από τις επαφές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

Πάντως, οι τραπεζικοί τίτλοι είναι αυτοί που ηγούνται των απωλειών στο άνοιγμα των συναλλαγών. Η Alpha Bank υποχωρεί κατά 0,63%, η Πειραιώς κατά 0,76%, η Εθνική κατά 1,04% και η Eurobank κατά 0,88%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 563,01 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,41%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 900,79 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 11 μετοχές, 21 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή, Φλεξοπάκ, Ιντρακάτ, Α/φοί Κορδελλου και Σωληνουργεία Κορίνθου.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Μαθιός Πυρίαμαχα, Νηρεύς, Πετρόπουλος και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider