Στοίχημα οι 530 μονάδες για το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στοίχημα οι 530 μονάδες για το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις επιλεκτικές αγορές και πωλήσεις. Αν και η αγορά ενδοσυνεδριακά απώλεσε τις 530 μονάδες, ωστόσο στη φάση αυτή ενεργοποιήθηκαν εντολές αγορών και στήριξαν το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη. Σημειώνεται πως εάν χαθούν οι 530 μονάδες το ΧΑΑ θα οδηγηθεί προς τις 520 μονάδες και εάν χαθεί και αυτό το ορόσημο εν συνεχεία ανοίγει ο δρόμος για τις 470 μονάδες.

Η ελληνική κεφαλαιαγορά εναρμονίζεται με το κλίμα σχετικής «ψυχραιμίας» που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές , με τους επενδυτές να αποτιμούν πιο νηφάλια τις πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit.

Με κέρδη 1,34% άνοιξε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών στηριζόμενος από έκθεση του οίκου Moody's, ο οποίος βλέπει μείωση του κόστους χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες μετά την απόφαση της ΕΚΤ να επαναφέρει το waiver αποδοχής των ελληνικών τίτλων ως ενέχυρο για την άντληση ρευστότητας από το ευρωσύστημα. Ο οίκος εκτιμά ότι μετά την εφαρμογή της απόφασης τίτλοι αξίας περίπου 7 δισ. ευρώ θα μετακινηθούν στην ΕΚΤ και πως η μεταστροφή της τραπεζικής χρηματοδότησης από τον ELA στην ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τη χρήση του ELA κάτω από τα 60 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στις 537,24 μονάδες και σημειώνει άνοδο 0,46%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 5,3 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται 21 σημειώνουν άνοδο ,19 πτώση και 28 είναι αμετάβλητες.

Από τις τραπεζικές μετοχές ξεχωρίζουν οι Alpha Bank και Πειραιώς με κέρδη 1,20% και 0,57% αντίστοιχα. Με απώλειες κινούνται Eurobank (-0,49%) και Εθνική (-0,52%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider