To Brexit κόστισε 5,5 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Brexit κόστισε 5,5 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο

Κεφαλαιοποίηση 5,5 δισ. ευρώ έχει χάσει από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως υπογραμμίζει στο Insider.gr o Νίκος Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης χρηματιστηριακής. Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η είδηση του Brexit αιφνιδίασε την ελληνική αγορά όπως και το σύνολο των αγορών διεθνώς με αποτέλεσμα να επικρατήσει αρχικά ένα σοκ που προκάλεσε καταιγίδα πωλήσεων.

Όπως σημειώνει, οι μαζικές ρευστοποιήσεις που επικεντρώθηκαν στις τραπεζικές μετοχές είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν όλοι οι κινητοί μέσοι όροι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αυτό να διασπάσει τη σημαντική στήριξη των 540 μονάδων.

Κατά τον ίδιο εάν και εως τις 1 το μεσημέρι έγινε μια προσπάθεια να κρατηθούν τα επίπεδα αυτά οι πωλητές επανήλθαν. Πλέον η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 520 μονάδες και εαν χαθεί ανοίγει ο δρόμος για τις 470 μονάδες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εστίασε στο γεγονός πως τόσο το ελβετικό όσο και το γερμανικό χρηματιστήριο έχασαν τους κινητούς μέσους όρους 100 ημερών με το τελευταίο να κινδυνεύει να βρεθεί στις 9.000 μονάδες εαν χάσει τις 9.500 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider