Στα ύψη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ύψη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και η επικράτηση του Brexit έθεσε υπό πίεση τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ως εκ τούτου και τους ελληνικού τίτλους.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου καταγράφει από το άνοιγμα των συναλλαγών αύξηση 31,18% διαμορφούμενη στο 9,9%, από 7,5% στις χθεσινές συναλλαγές. Στο 9,1% εκτινάχθηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, από 7,7% χθες, καταγράφοντας ημερήσια αύξηση 17,86%.

Η συγκεκριμένη ημερήσια αύξηση στο ύψος του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, είναι κάτι που έχει να συμβεί από το 2012 και ακυρώνει όλες τις ευνοϊκές επιπτώσεις που είχαν τις προηγούμενες ημέρες στην ελληνική αγορά ομολόγων οι αποφάσεις της ΕΚΤ.

Αλλά και τα άλλα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας δέχονται ασφυκτικές πιέσεις, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται κυρίως στα γερμανικά ομολόγα, αλλά και σε κρατικούς τίτλους των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομόλογου αναφοράς υποχωρεί στο ιστορικό χαμηλό του -0,17%, ενώ οι αποδόσεις των 2ετών και των 5ετών γερμανικών ομολόγων κινούνται στο -0,70% και -0,63% αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στην Ισπανία και την Ιταλία διαμορφώνονται σήμερα 20 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,69% και το 1,53%, αντίστοιχα, ενώ στην Πορτογαλία αυξάνονται 45 μονάδες βάσης στο 3,57%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider