Πτώση καταγράφει το πετρέλαιο στο «παρά πέντε» των αμερικανικών κυρώσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση καταγράφει το πετρέλαιο στο «παρά πέντε» των αμερικανικών κυρώσεων
Το Ιράν συνεχίζει τις προσπάθειες εξαγωγής πετρελαίου.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα εν αναμονή της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφονται στα 77,23 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση κατά 39 σεντς ή 0,5%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στα 67,31 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση κατά 28 σεντς ή 0,4%.

Ωστόσο, το Ιράν άρχισε την Κυριακή να εφαρμόζει συγκεκριμένη στρατηγική προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αμερικανικές κυρώσεις πουλώντας πετρέλαιο σε ιδιωτικές εταιρείες. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο SHANA οι πωλήσεις αργού της Κυριακής αφορούσαν σε ποσότητες των 35.000 βαρελιών, αλλά δεν αναφέρθηκαν τα ονόματα των αγοραστών.

Το εμπόριο αργού πετρελαίου ελέγχεται από το κράτος στο Ιράν. Νωρίτερα, οι ιδιωτικές εταιρείες διύλισης μπορούσαν να αγοράζουν μόνο αργό πετρέλαιο για εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Από το 1 εκατομμύριο βαρέλια που προσφέρονται στο ενεργειακό χρηματιστήριο, 280.000 βαρέλια πωλήθηκαν στα 74,85 δολάρια το βαρέλι, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο SHANA.

Το Ιράν δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις πετρελαίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συνεχίσει να εξάγει πετρέλαιο και θα λάβει άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση των κυρώσεων αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες απαίτησαν από τους συμμάχους να μειώσουν όλες τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider