Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Ασθενέστερη ανάπτυξη αναμένεται στο δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου παρά την πρόσφατη υποβάθμιση των διεθνών προβλέψεων ανάπτυξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το 2018 και το 2019.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, για τις παραδόσεις Οκτωβρίου αυξάνονται κατά 19 σεντς ή 0,3% στα 68,84 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, για τις παραδόσεις Δεκεμβρίου σημειώνουν άνοδο 0,3% στα 79,51 δολάρια το βαρέλι.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η υπόθεση Κασόγκι δείχνουν να υποστηρίζουν τις τιμές.

Η παραγωγή στα διυλιστήρια της Κίνας του δεύτερου μεγαλύτερου εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, σημείωσε ρεκόρ στα 12,49 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το Σεπτέμβριο, καθώς ορισμένες ανεξάρτητες μονάδες τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία μετά από παρατεταμένες διακοπές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης την Παρασκευή .

Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη από το 2009 στο τρίτο τρίμηνο, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να αυξάνεται μόνο κατά 6,5%, ελλείπουσες εκτιμήσεις.

Τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν ανησυχούν ότι ο εμπορικός πόλεμος της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αρχίσει να επηρεάζει την ανάπτυξη, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου της Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider