Ριάντ: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει και τα 400 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ριάντ: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει και τα 400 δολάρια
Η Σαουδική Αραβία στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σκληρή απάντηση στις ΗΠΑ δίνει η Σαουδική Αραβία με αφορμή την απειλή επιβολής αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ριάντ σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σε μια τέτοια περίπτωση η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τα 400 δολάρια το βαρέλι.

Η Σαουδική Αραβία στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «οι απειλές δεν πιάνουν» ενώ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, αν χρειαστεί. Κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ανέφερε ότι το Βασίλειο απορρίπτει οποιαδήποτε απειλή με άσκηση πολιτικής και σε περίπτωση που γίνει αποδέκτης τέτοιων ενεργειών, θα απαντήσει με άλλες μεγαλύτερης εμβέλειας.

Ομοίως, ο γενικός διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού στη Σαουδική Αραβία, Al Arabiya, Turki Aldakhil, προειδοποίησε ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια εκρηκτική κίνηση στις τιμές του πετρελαίου.

«Εάν επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια οικονομική καταστροφή, η οποία θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε. «Αν η τιμή του πετρελαίου φτάσει τα 80 δολάρια κανείς δεν θα μπορεί να αποκλείσει ένα ράλι των τιμών στα 100 ή 200 δολάρια ενώ θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη και διπλασιασμό αυτού του ποσού».

Αυτό το χάος θα μπορούσε τελικά να «ρίξει» ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο «στο έλεος του Ιράν, το οποίο θα έρθει πιο κοντά στο Ριάντ παρά στην Ουάσιγκτον», ανέφερε ο Aldakhil. «Η αλήθεια είναι ότι εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις στο Ριάντ, θα καταστρέψει τη δική της οικονομία μέχρι θανάτου, ακόμη και αν αυτή τη στιγμή νομίζει ότι θα πλήξει μόνο το Ριάντ», σημειώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider