Πετρέλαιο: Τα αμερικανικά αποθέματα πιέζουν τις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τα αμερικανικά αποθέματα πιέζουν τις τιμές
Σε επίπεδα ρεκόρ φθάνει η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη συνεχίζοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση και καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες κατά την χθεσινή συνεδρίαση.
Στην μείωση των τιμών συντελεί και η δημοσιοποίηση αναφοράς για την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου, ενώ από την άλλη μεριά, ο κυκλώνας Μάικλ πλήττει την Φλόριντα.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν πτώση κατά 1,5% στα 81,87 δολάρια. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν επίσης απώλειες 1,4% στα 72,17 δολάρια το βαρέλι.

Αναφερόμενος στην μεταβλητότητα των τιμών ο διεθνής ανεξάρτητος αναλυτής, Greg McKenna, σημειώνει ότι αυτή είναι μια κακή εξέλιξη.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ό, τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα αποθέματα βενζίνης. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 410,7 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα επίσημα στοιχεία απογραφής της κυβέρνησης την Πέμπτη.

Στον Κόλπο του Μεξικού, οι παραγωγοί έχουν μειώσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 42% λόγω της καταιγίδας, δήλωσε το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Εκτέλεσης. Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν 718,877 βαρέλια ημερησίως για την παραγωγή πετρελαίου.

Ενώ η παραγωγή έχει μειωθεί εξαιτίας του τυφώνα, «ο χρόνος αναμονής αναμένεται να είναι σύντομος και η παραγωγή του Κόλπου του Μεξικού αντιπροσωπεύει τώρα ένα συγκριτικά μικρό τμήμα της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ», δήλωσε σε σημείωμα ο Jim Ritterbusch, πρόεδρος της Ritterbusch and Associates.

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να σημειώσει άνοδο κατά 1,39 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στα επίπεδα ρεκόρ των 10,74 εκατομμυρίων βαρελιών σύμφωνα με τη μηνιαία πρόβλεψη για την EIA την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider