Άνοδος στο πετρέλαιο λόγω του κυκλώνα Μάικλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στο πετρέλαιο λόγω του κυκλώνα Μάικλ

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για μείωση των πετρελαϊκών εξαγωγών από το Ιράν εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων.

Παράλληλα, ο κυκλώνας Μάικλ πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαμορφώνονται στα 84,55 δολάρια το βαρέλι,σημειώνοντας άνοδο 0,56%.

Οι εξαγωγές αργού του Ιράν υποχώρησαν περαιτέρω την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των δεξαμενόπλοιων και πηγές της βιομηχανίας, καθώς οι αγοραστές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις πριν από την έναρξη των αμερικανικών κυρώσεων στις 4 Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός της του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε σχέδια για την άνοδο-ρεκόρ της ακαθάριστης παραγωγής τον επόμενο μήνα στα 10,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Τα ιρανικά βαρέλια μειώνονται με ταχείς ρυθμούς και η υπόσχεση της Σαουδικής Αραβίας για ισορροπία αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε ένα μήνα», ανέφερε η J.P.Morgan σε σχετικό σημείωμα.

Από την άλλη, ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, δήλωσε ότι
«το πετρέλαιο του Ιράν δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη Σαουδική Αραβία ούτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Παράλληλα, οι εταιρείες πετρελαίου που λειτουργούν στον Κόλπο του Μεξικού κλείνουν το 19% της παραγωγής πετρελαίου καθώς ο κυκλώνας Μάικλ κινήθηκε προς τις ανατολικές χώρες του Κόλπου συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για τα έτη 2018 και 2019, λέγοντας ότι οι εμπορικές πολιτικές εντάσεις και οι αυξανόμενοι δασμοί επιβαρύνουν το εμπόριο, ενώ οι αναδυόμενες αγορές αγωνίζονται με αυστηρότερους οικονομικούς όρους και εκροές κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider