Πετρέλαιο: Ενισχύονται τα σενάρια για τα 100 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ενισχύονται τα σενάρια για τα 100 δολάρια

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές αναμένουν περιορισμό της διάθεσης του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την εφαρμογή των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τον επόμενο μήνα.

Από την άλλη μεριά, οι τιμές συγκρατούνται από το ισχυρό δολάριο, αλλά και την αύξηση της προσφοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου brent διαμορφώνονται στα 84,86 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 6 σεντς.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν άνοδο κατά 1 σεντ στα 75,24 δολάρια το βαρέλι.

Έρευνα του Reuters σχετικά με την παραγωγή του ΟΠΕΚ έδειξε ότι η παραγωγή του Ιράν τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η συνολική παραγωγή του καρτέλ αυξήθηκε κατά 90.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν, υποστηριζόμενες από το εμπάργκο του Ιράν και τις σχετικές ανησυχίες για την προσφορά», δήλωσε ο Norbert Ruecker, επικεφαλής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα στην ελβετική τράπεζα Julius Baer.

Στα 100 δολάρια «βλέπει» την τιμή του πετρελαίου και η HSBC η οποία με βάσει τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης για το τέταρτο τρίμηνο σημειώνει ότι «οι αναλυτές πετρελαίου μας πιστεύουν ότι υπάρχει τώρα όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος (ακατέργαστο) να αγγίξει τα 100 δολάρια το βαρέλι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider