Πετρέλαιο: Επανέρχονται τα σενάρια για τα 80 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Επανέρχονται τα σενάρια για τα 80 δολάρια

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη λόγω του γεγονότος ότι οι παραγωγοί ενδέχεται να μην είναι σε θέση να καλύψουν ένα έλλειμμα στην προσφορά όταν οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν θα αντισταθμίσουν το κέρδος των αμερικανικών αποθεμάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ αυξήθηκαν κατά 16 σεντς στα 79,19 δολάρια το βαρέλι, μετά από άνοδο 1,3% την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 20 σεντς, ή 0,29%, στα 70,05 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,4% την προηγούμενη ημέρα.

«Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ συγκεντρώνει προσωρινά την προσοχή των εμπόρων», δήλωσε ο Chen Kai, επικεφαλής έρευνας στη Shengda Futures. «Η αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων στις Η.Π.Α. θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πριμοδότηση για το μπρεντ έναντι WTI», συμπληρώνει.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί χωρών του ΟΠΕΚ και παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή για να συζητήσουν τη συμμόρφωση με τις πολιτικές παραγωγής.

Πηγές του ΟΠΕΚ δήλωσαν στο Reuters ότι δεν είχε προγραμματιστεί άμεση δράση και οι παραγωγοί θα συζητούσαν πώς θα διανεμηθεί η συμφωνημένη αύξηση της παραγωγής.

Παράλληλα, το Bloomberg ανέφερε την Τρίτη, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της Σαουδικής Αραβίας, ότι η χώρα δεν θα είχε πρόβλημα αν οι τιμές κυμανθούν άνω των 80 δολαρίων ανά βαρέλι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Το Bloomberg ανέφερε ότι ενώ η Σαουδική Αραβία δεν είχε καμία επιθυμία να προωθήσει τιμές υψηλότερες από 80 δολάρια, ενδέχεται να μην είναι πλέον δυνατό να αποφευχθεί. Οι αμερικανικές κυρώσεις που αφορούν τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις 4 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.