«Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» για το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται τη Δευτέρα το μεσημέρι ενώ λίγες ώρες πριν είχαν σημειώσει πτώση κατά ο,3%. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ, διαμορφώνονται στα 78,49 δολάρια το βαρέλι ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου στα 69,38 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο αναζητά κατεύθυνση υπό το βάρος της ανησυχίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν πρόσθετους δασμούς στην Κίνα, αντισταθμίζοντας τους φόβους της προσφοράς από τις επικείμενες κυρώσεις για το Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, αναμένεται να ανακοινώσει νέους δασμούς ύψους περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης ο οποίος μίλησε στο Reuters.

«Η προσδοκία της αγοράς για ελλείψεις έχει παγώσει, αφού τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν αύξηση των προμηθειών, ενώ οι επενδυτές μείωσαν τις προοπτικές για ζήτηση πετρελαίου», δήλωσε ο Wang Xiao, από την Guotai Junan Futures.

Η κλιμάκωση της έντασης στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα ή το Ιράν θέτει θέμα επιβράδυνσης της κατανάλωσης πετρελαίου, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την προσφορά που απορρέουν από τις επικείμενες κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider