Βολές πανταχόθεν δέχεται το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βολές πανταχόθεν δέχεται το πετρέλαιο

Προς νέα εβδομαδιαία υποχώρηση οδεύει το πετρέλαιο καθώς «βάλλεται» από τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Η εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, η οικονομική κρίση στην Τουρκία και ο κίνδυνος εξάπλωσης στις αναδυόμενες αγορές, η αύξηση της παραγωγής από την πλευρά του ΟΠΕΚ και των ΗΠΑ, δημιουργούν νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, μια νευρικότητα η οποία ενισχύεται από τις αυξανόμενες ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης που θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου, καθώς αυξάνονται τα αποθέματα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν λίγο νωρίτερα πτώση κατά 3 σεντς στα 71,40 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωναν πτώση 1 σεντ στα 65,45 δολάρια το βαρέλι.

Το μπρεντ οδεύει προς πτώση κατά 2% αυτή την εβδομάδα, στην τρίτη κατά σειρά υποχώρησή του. Το αμερικανικό αργό οδεύει προς την έβδομη εβδομάδα απωλειών, με πτώση άνω του 3%.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην «καλή θέληση» που έδειξαν Κίνα και ΗΠΑ για διάλογο προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση ενώ το κλίμα εξακολουθεί να δυναμιτίζεται και από τις πρόσθετες κυρώσεις, τις οποίες απειλεί ότι θα επιβάλει η Αμερική στην Τουρκία εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.