Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω Κίνας

Η πρόθεση της Κίνας να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τις ΗΠΑ δίνει μικρή ώθηση στην τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη με το μπρεντ να σημειώνει άνοδο κατά 0,58% και την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,17 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 0,28% στα 65,19 δολ. ανά βαρέλι.

Η ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς οικονομίας τη στιγμή μάλιστα που οι προβλέψεις κάνουν λόγο για άνοδο στην παγκόσμια ζήτηση.

Τις τελευταίες ημέρες το πετρέλαιο σημείωσε κατακόρυφη πτώση εξαιτίας της τουρκικής κρίσης ενώ την Τετάρτη 15 Αυγούστου, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε σημαντική πτώση μετά τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που έδειξαν απρόσμενη άνοδο (κατά 6,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα) των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Η αύξηση των αποθεμάτων αργού είχε μεγάλη επίδραση στην αγορά, εκτιμά ο Takayuki Nogami από την Japan Oil και συμπληρώνει ότι «παρά τον εμπορικό πόλεμο, η Κίνα αναφέρει ότι θα κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου. Αυτό μπορεί να περιορίσει τις συνέπειες στην παγκόσμια ζήτηση καθώς και τις επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.