Επιχειρεί να «ξεκολλήσει» από τα χαμηλά τριών μηνών το μπρεντ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρεί να «ξεκολλήσει» από τα χαμηλά τριών μηνών το μπρεντ

Ανακάμπτουν το πρωί της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου, τύπου μπρεντ, επιχειρώντας να «ξεκολλήσουν» από τα χαμηλά τριών μηνών στα οποία υποχώρησαν τη Δευτέρα, υπό το βάρος των απεργιών των εργαζομένων του κλάδου στην πετρελαιοπαραγωγό Νορβηγία.

«Στοίχημα» για τα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» η σταθεροποίηση, σε μια αγορά που εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπερβολική αύξηση αποθεμάτων.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης τα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου Brent ενισχύονται κατά 28 σεντς ή κατά 0,4%, στα 72,12 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται εδώ ότι τη Δευτέρα κατέγραψαν «βουτιά» 4,6% για να κλείσουν στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Απριλίου.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, υποχωρώντας στα επίπεδα των 68,05 δολαρίων κι ενώ τη Δευτέρα έκλεισαν με απώλειες 4,2%.

Στο μεταξύ, ετήσια μείωση 2,3% κατέγραψε η παραγωγή αργού πετρελαίου στην Κίνα, τον Ιούνιο.

Η παραγωγή αυτή, καταγράφηκε στα 15,85 εκατομμύρια τόνους, ενώ από την άλλη μεριά τα κινεζικά διυλιστήρια επεξεργάστηκαν 49,78 εκατομμύρια τόνους, με την ποσότητα αυτή, να είναι αυξημένη κατά 8% σε ετήσια βάση.

Η Κίνα είναι μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές πετρελαίου, καθώς ποσοστό μεγαλύτερου του 60% του πετρελαίου που καταναλώνει, εισάγεται.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, η Κίνα εισήγαγε 225 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου, με τις ποσότητες αυτές, είναι αυξημένες κατά 5,8% από την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider