«Βουτιά» του πετρελαίου κάτω από τα 70 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» του πετρελαίου κάτω από τα 70 δολάρια

Πτώση της τάξεως του 4% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τους παράγοντες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την υπάρχουσα ισορροπία στην αγορά.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έβγαλε κάτι σημαντικό από την άποψη του πετρελαίου, παρά τις εικασίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πίεζε τον Ρώσο ομόλογό του να ενισχύσει την παραγωγή.

Εντούτοις, η αγορά κρατά αμυντική θέση λόγω της πιθανότητας να απελευθερωθεί μαύρος χρυσός από στρατηγικά αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως έγραψε την περασμένη Παρασκευή η Wall Street Journal.

Παράλληλα, ανησυχία προκαλούν οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πιθανότητα επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, κάτι το οποίο θα είχε αποτελέσματα στη ζήτηση του πετρελαίου.

Οι επενδυτές συνυπολογίζουν τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στιβ Μνούτσιν, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ορισμένοι εισαγωγείς να λάβουν εξαίρεση προκειμένου να συνεχίσουν να αγοράζουν αργό από το Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί τη δημιουργία χάους στις διεθνείς αγορές πετρελαίου όσο η ίδια ασκεί πίεση στο Ιράν για να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το αργό Αυγούστου, τύπου West Texas Intermediate, είχε αργά το απόγευμα πτώση 4,32% στα 68,46 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Μπρεντ Σεπτεμβρίου έπεφτε 3,5% στα 72,78 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider