Πετρέλαιο: Η αβεβαιότητα στον ΟΠΕΚ ωθεί προς τα πάνω τις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η αβεβαιότητα στον ΟΠΕΚ ωθεί προς τα πάνω τις τιμές

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ, τα μέλη του οποίου συνεδριάζουν την Παρασκευή στη Βιέννη.

Τα μέλη του οργανισμού και η Ρωσία συνεδριάζουν για να αποφασιστεί αν θα υπάρξει χαλάρωση του πλαφόν που τέθηκε στην παραγωγή στο τέλος του 2016. Εν αναμονή των σημαντικών αποφάσεων αργότερα μέσα στην ημέρα, εκπρόσωποι των μελών του οργανισμού κάνουν έκκληση για συνεργασία προκειμένου να βρεθεί μια «χρυσή τομή».

Πάντως παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία είχαν δηλώσει πρόθυμες να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα το τρίτο τρίμηνο του 2018, οι συζητήσεις πλέον προσανατολίζονται σε μια αύξηση (αν τελικά υπάρξει συμφωνία) μεταξύ 300.000-600.000 βαρελιών την ημέρα μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 1% στις ασιατικές αγορές, ενώ επικρατεί αβεβαιότητα για το αν οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ θα κατορθώσουν να συμφωνήσουν σε αύξηση της παραγωγής ή στην συνέχιση της συγκράτησης της, σε συνάντησή τους που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στην Βιέννη.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ καταγράφηκαν στα 73,88 δολάρια το βαρέλι αυξημένες κατά 83 σεντς ή 1,1%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 76 σεντς ή 1,2% στα 66,30 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider