Με το «αριστερό» στην εβδομάδα το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «αριστερό» στην εβδομάδα το πετρέλαιο

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν τα συμβόλαια του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων σήμερα Δευτέρα, με τον «μαύρο χρυσό» να μπαίνει «με το αριστερό» στη νέα εβδομάδα.

Η εκτόξευση των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2015, αλλά και η αύξηση της παραγωγής στη Ρωσία φαίνεται πως έχουν «ρίξει βαριά τη σκιά τους» στην αγορά πετρελαίου.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα, τα συμβόλαια του πετρελαίου μπρεντ υποχωρούν κατά 0,1% στα 76,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ αντίστοιχα τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου καταγράφουν απώλειες 0,2% στα επίπεδα των 65,62 δολαρίων το βαρέλι.

Οι αναλυτές προβλέπουν πως η άνοδος των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ θα ισοσταθμίσει τις προσπάθειες των χωρών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή.

«Η παραγωγή πετρελαίου των χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία το 2019, με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και το Καζακστάν», προβλέπουν οι αναλυτές της JP Morgan, στη νέα τριμηνιαία έκθεσή τους. Ταυτόχρονα, δηλώνουν bearish (απαισιόδοξοι) για την τιμή του πετρελαίου, προβλέποντας νέα υποχώρηση των τιμών του, τόσο στο τέλος του 2018, όσο και το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider