Επιχειρεί να «ξεκολλήσει» από τα χαμηλά διμήνου το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρεί να «ξεκολλήσει» από τα χαμηλά διμήνου το πετρέλαιο

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν σήμερα Τετάρτη τα συμβόλαια του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, καθώς ο «μαύρος χρυσός» επιχειρεί να ανακάμψει, μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη, το πετρέλαιο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο μηνών, μετά την έντονη φημολογία πως η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε άτυπα από τη Σαουδική Αραβία και ορισμένες άλλες χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο «τσιμπάει» ανοδικά, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα τελευταία στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα, τα οποία επιβεβαιώνουν τις πτωτικές τάσεις.

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου ενισχύονται κατά 0,2% (ή κατά 10 σεντς), διαπραγματευόμενα στα 65,62 δολάρια το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια άγγιξαν χαμηλό διμήνου, υποχωρώντας στα επίπεδα των 64,22 δολαρίων το βαρέλι.

Αντίστοιχα, τα συμβόλαια του πετρελαίου μπρεντ κινούνται σταθεροποιητικά, υποχωρώντας οριακά κατά 0,1%, στα 75,30 δολάρια το βαρέλι. Χθες, έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαΐου (στα 73,81 δολάρια το βαρέλι).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider