Ξανά προς τα 80 δολάρια το Brent

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά προς τα 80 δολάρια το Brent

Ανοδικά κινούνται την Τρίτη τα συμβόλαια του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, υπό το φόβο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα μετά την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της χώρας.

Οι ανησυχίες αυτές είναι αρκετές για να βάλει ξανά «πλώρη» προς τα 80 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο τύπου Brent. Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη το Brent ενισχύεται κατά 0,15 σεντς στα 79,37 δολάρια το βαρέλι, «βλέποντας» ξανά τα 80 δολάρια, επίπεδο το οποίο ξεπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2014.

Αντίστοιχα, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου ενισχύονται στα 72,49 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο κατά περίπου 0,25 σεντς.

«Το πάγωμα του εμπορικού πολέμου και οι πολιτικές ανησυχίες για την κατάσταση στη Βενεζουέλα ωθούν ανοδικά τις τιμές του ‘μαύρου χρυσού’», σχολιάζει ο Stephen Innes της OANDA.

Υπενθυμίζεται εδώ πως χθες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς χαρακτήρισε τις εκλογές στη Βενεζουέλα «φάρσα», λέγοντας ότι δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε τον Μαδούρο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.