«Χαιρετίζει» το πετρέλαιο την «ανακωχή» ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χαιρετίζει» το πετρέλαιο την «ανακωχή» ΗΠΑ-Κίνας

Ανοδικά κινούνται τη Δευτέρα τα συμβόλαια του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, καθώς ο «μαύρος χρυσός» χαιρετίζει την απόφαση Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας να σταματήσουν τη μεταξύ τους εμπορική διαμάχη, «βάζοντας πάγο» επί της ουσίας στον εμπορικό πόλεμο στον οποίο είχαν επιδοθεί.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου Brent ενισχύονται στα 78,87 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 0,5% ή κατά 36 σεντς. Ωστόσο, το πετρέλαιο έχει απομακρυνθεί από τα υψηλά 3,5 ετών τα οποία άγγιξε την περασμένη εβδομάδα, όταν ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2014 τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου ενισχύονται στα 71,68 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 40 σεντς ή κατά 0,6%.

«Η απόφαση ΗΠΑ και Κίνας να ‘παγώσουν’ τον εμπορικό πόλεμο θα λειτουργήσει θετικά για την τιμή του πετρελαίου, δεδομένου ότι μια εμπορική διαμάχη μεγάλου βεληνεκούς θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης», δηλώνει ο Stephen Innes, επικεφαλής αναλυτής της Oanda.

«Εάν δεν υπάρξει νέα κλιμάκωση του γεωπολιτικού ρίσκου, ο μαύρος χρυσός θα ανακάμψει», προβλέπει, από την πλευρά του, ο Greg McKenna, στρατηγικός αναλυτής της AxiTrader.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider