Το «μίνι κραχ» στη Wall «καίει» και το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «μίνι κραχ» στη Wall «καίει» και το πετρέλαιο

Απώλειες 1% καταγράφουν σήμερα Τρίτη τα συμβόλαια του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, στον απόηχο του «μίνι κραχ» που έπληξε τη Wall Street τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του πετρελαίου Brent, παράδοσης Απριλίου, υποχωρούν στα 66,93 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας 69 σεντς ή 1%. Αντίστοιχα, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, παράδοσης Μαρτίου, καταγράφουν πτώση 1% στα 63,52 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας 64 σεντς.

Και όλα αυτά ενώ με πρωτοφανή πτώση 1.175,21 μονάδων - τη μεγαλύτερη στην ιστορία του - έκλεισε τη Δευτέρα o χρηματιστηριακός δείκτης Dow Jones, με τη Wall Street να χάνει σε μία και μόνο συνεδρίαση όλα τα κέρδη του 2018. Ο χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 24.345,75 μονάδες, σπάζοντας καθοδικά και το ψυχολογικό όριο των 25.000 μονάδων.

Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά, ο Dow Jones έφτασε να καταγράφει «βουτιά» έως και 6%, η οποία μεταφράζεται σε 1.597,08 μονάδες, επίσης τη μεγαλύτερη πτώση σε επίπεδο μονάδων που έχει καταγραφεί στα 121 χρόνια της ιστορία του.

Απώλειες 4,1% κατέγραψε και ο δείκτης S&P ενώ αντίστοιχη -3,8%- ήταν και η πτώση για τον δείκτη των εταιρειών τεχνολογίας Nasdaq. Στις δύο περιπτώσεις, οι δείκτες απώλεσαν όλα τα κέρδη του 2016 ενώ πρόκειται για τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες από τον Ιούνιο του 2016 όταν και οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider