Πετρέλαιο: Μείωση της παραγωγής και το 2018 εξετάζει ο OPEC

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Μείωση της παραγωγής και το 2018 εξετάζει ο OPEC

Την επέκταση της συμφωνίας για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου για τουλάχιστον εννέα μήνες εξετάζουν τόσο ο OPEC όσο και τα μη-μέλη του με στόχο να αποφευχθεί περαιτέρω πτώση των τιμών το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους όπου αναμένεται χαμηλότερη ζήτηση.

Ο OPEC, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί είχαν συμφωνήσει πέρσι να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως τις 30 Ιουνίου του 2017 και τώρα σχεδιάζεται η επέκταση της συμφωνίας σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Από όταν η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές έχουν σημειώσει άνοδο, ωστόσο τα αποθέματα παραμένουν υψηλά ρίχνοντας το βαρέλι του αργού κάτω από τα 50 δολάρια πιέζοντας τον OPEC για περαιτέρω δράσεις.

Επιπλέον, η παραγωγή από χώρες που δεν συμμετέχουν στη συμφωνία όπως οι ΗΠΑ έχει αυξηθεί κρατώντας την τιμή του βαρελιού κάτω από τα 60 δολάρια, που έχουν θέσει ως στόχο η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες.

Οι χώρες του OPEC συζητούν μεταξύ του για το αν χρειάζεται μια επέκταση τουλάχιστον εννέα μηνών για να δοθεί στην αγορά περισσότερος χρόνος, ανέφεραν οι πηγές του Reuters.

Μια πηγή από την πετρελαϊκή βιομηχανία ανέφερε ότι εξετάζεται η επέκταση της περικοπής μέχρι τουλάχιστον το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018 όπου η ζήτηση λόγω εποχής αναμένεται να είναι αδύναμη.

Άλλες πηγές είπαν πως η περικοπή της παραγωγής μπορεί να επεκταθεί έως και ένα έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider