Συρρίκνωση του μεριδίου του «βλέπει» ο OPEC για το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συρρίκνωση του μεριδίου του «βλέπει» ο OPEC για το 2020

Συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς στην αγορά του πετρελαίου το 2020 «βλέπει» ο OPEC για τα μέλη του, καθώς τα πετρελαϊκά κράτη εκτός του συνασπισμού συνεχίζουν να κατακλύζουν την αγορά οδηγώντας την τιμή του πετρελαίου σε κάθετη πτώση, δεδομένης της μειωμένης ζήτησης.

Στην ετήσια έκθεσή του 2015 για το πετρέλαιο, ο Οργανισμός Εξαγωγικών Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (OPEC) αυξάνει την εκτίμησή του για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, παρά τη μείωση της τιμής του «μαύρου χρυσού» στο μισό το τελευταίο 18μηνο.

Η επίδραση από την πτώση της τιμής στα επίπεδα των 36 δολαρίων στη ζήτηση «γίνεται περισσότερο αισθητή σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο», αναφέρει ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Abdullah al-Badri. «Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο εξαλείφεται η επίδραση [της μείωσης] για τα κράτη του OPEC», συμπληρώνει.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στη ζήτηση πετρελαίου των μελών του, ο OPEC αναμένει μείωση στα 30,70 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2020, από 30,90 που αναμένει για το 2016.

Στους κόλπους του OPEC επικρατεί έντονος διχασμός όσον αφορά στην ανάγκη επιβολής ανώτατων επιπέδων παραγωγής, μετά την αποτυχία της 4ης Δεκεμβρίου να βρεθεί η χρυσή τομή και να καταλήξουν τα πετρελαϊκά κράτη σε κοινή στρατηγική.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider