Πετρέλαιο: Δεν θέλει να μειώσει την παραγωγή το Ιράκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Δεν θέλει να μειώσει την παραγωγή το Ιράκ

Ο OPEC θα πρέπει να επιτρέψει στο Ιράκ να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου χωρίς περιορισμούς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας σε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη, σχολιάζοντας σχέδιο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών να περιορίσει την προσφορά για να στηρίξει τις τιμές.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή. Το Ιράκ βρίσκεται σε μια ειδική κατάσταση… είμαστε σε πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν θα ήταν δίκαιο για εμάς να μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου».

Ο OPEC συνεδριάζει στα τέλη του μήνα στην έδρα του στη Βιέννη. Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του Οργανισμού, που αριθμεί 14 μέλη, μετά τη Σαουδική Αραβία.

Οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο καθώς η αγορά προεξοφλεί μια μείωση της παραγωγής από τον OPEC.

Στις 12:00 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο brent κατέγραψαν άνοδο 85 σεντς το βαρέλι στα 49,75 δολάρια, έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί κατά 1 δολάριο ξεπερνώντας το όριο των 50 δολαρίων για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 68 σεντς ή 1,4% στα 48,92 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider