Νέα βουτιά για το Bitcoin - Υποχωρεί κάτω από τα 6.000 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα βουτιά για το Bitcoin - Υποχωρεί κάτω από τα 6.000 δολάρια

Σε νέο γύρο πτώσης βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τα 6.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Ιούνιο. Συνολικά η αγορά ψηφιακών νομισμάτων έχασε 21 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με το CoinDesk το οποίο παρακολουθεί τις τιμές των κρυπτονομισμάτων σε διάφορα ανταλλακτήρια ανά τον κόσμο το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 5.989 δολάρια παραμένοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6.000 δολαρίων. Στις 18 Ιουνίου το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου είχε φτάσει σε χαμηλό έτους στα 5.785 δολάρια.

Πτωτικά κινούνται και τα υπόλοιπα κρυπτονομισμάτα. Σύμφωνα με τον Coinmarketcap.com το Ethereum καταγράφει πτώση 17,05% στα 265 δολάρια και το XRP σημειώνει απώλειες 14,05% στα 0,26 δολάρια.

Η νέα υποχώρηση των ψηφιακών νομισμάτων έρχεται μετά από ένα ράλι που καταγράφηκε τον Ιούλιο το οποίο ανέβασε το Bitcoin στα 8.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει το CNBC η πτώση των κρυπτονομισμάτων οφείλεται στην αναβολή της έναρξης του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) που παρακολουθεί της κινήσεις της αγοράς ψηφιακών νομισμάτων στις αμερικανικές αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider