Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin – Συνεχίζεται το sell-off

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin – Συνεχίζεται το sell-off

Πολλοί αναλυτές παρομοιάζουν το bitcoin και εν γένει όλα τα κρυπτονομίσματα με ένα «roller coaster», αυτό το τραινάκι με τις απότομες ανόδους και καθόδους που συναντάμε στα λούνα παρκ, και όχι άδικα. Τα τελευταία 24ώρα τα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται σε μια κατηφόρα διαρκείας, καθώς οι επενδυτές ανά τον κόσμο ανησυχούν για την στάση που θα κρατήσουν οι κυβερνήσεις απέναντι στην συγκεκριμένη αγορά.

Το bitcoin χθες κατέγραψε πτώση της τάξης του 20% και συνεχίζει και σήμερα πτωτικά. Διψήφια ποσοστά πτώσης καταγράφουν και τα υπόλοιπα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα όπως το Etherum (- 16,57% το τελευταίο 24ώρο) και το Ripple (-22,62%). Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Στο χειρότερο σημείο περίπου 200 δισ. δολάρια είχαν εξαφανιστεί από την αγορά.

Η γενική εκτίμηση είναι πως το «ξεπούλημα» οφείλεται στις ανησυχίες που επικρατούν σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν τα κράτη –ειδικά της Ασίας– απέναντι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κορέας δήλωσε ότι ετοιμάζει ένα νόμο ο οποίος μπορεί να απαγορεύσει τις συναλλαγές μέσω των ανταλλακτήριων κρυπτονομισμάτων, προκαλώντας έναν μίνι – πανικό στους επενδυτές. Στη συνέχεια ο ίδιος και η κυβέρνηση εμφανίσητκαν πιο διαλλακτικοί αλλά το κακό είχε γίνει. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές μετά από ευρεία συζήτηση, πριν βγάλει απόφαση».

Σαν να μην έφθανε αυτό, προχθές Δευτέρα, δημοσίευμα του Bloomberg, επικανούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η Κίνα σχεδιάζει να μπλοκάρει την πρόσβαση σε κινεζικές και ξένες πλατφόρμες που επιτρέπουν την διαπργμάτευση κρυπτονομισμάτων.

Πολλοί ειδικοί που έκαναν λόγο για μια ακόμη «φούσκα» εμφανίζονται ευχαριστημένοι, ενώ φανατικοί χρήστες παραμένουν προσηλωμένοι στο «άρμα» των ψηφιακών νομισμάτων και αναμένουν ότι η πτώση είναι παροδική.

Η ψυχολογία κινεί σε μεγάλο βαθμό τις αγορές, και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπου οι επενδύσεις δεν βασίζονται σε κάποια θεμελιώδη αξία. Και αυτό μπορεί να «σκοτώσει» το bitcoin σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.