Νευρικά αντιδρούν τα ομόλογα στη διαπραγμάτευση

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικά αντιδρούν τα ομόλογα στη διαπραγμάτευση

Νευρικά ανταποκρίνονται τα ελληνικά ομολόγα στο νέο γύρο της 72ωρης διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στις Βρυξέλλες, αποτιμώντας μάλλον αρνητικά την προσπάθεια πολιτικής διαπραγμάτευσης για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται την Τρίτη με θετικό πρόσημο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των συναντήσεων του Brussels Group. Οι αποδόσεις ενισχύονται στην πλειοψηφία των ελληνικών τίτλων, με αυτές της διετίας και δεκαετίας να φθάνουν υψηλά ενός μήνα.

Η απόδοση του διετούς αγγίζει το 8,5%, ενώ κοντά στα υψηλά ημέρας κινείται και η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στο 7,487%.

Για την αγορά ομολόγων θετική εξέλιξη θα ήταν να υπάρξει staff level agreement στις 7 Απριλίου και στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον μεταξύ 21-23 Απριλίου, να γίνει η συζήτηση για το ύψος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητεί το ΔΝΤ από την ευρωζώνη για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η αποκρυστάλλωση αυτών των παραμέτρων θα ξεκλείδωνε τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.