Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές διακυμάνσεις - Άλμα 12% για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές διακυμάνσεις - Άλμα 12% για την Tesla
H άνοδος της απόδοσης των ομολόγων περιόρισε τον ενθουσιασμό που προέκυψε από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη.

Μετά από μία συνεδρίαση με πολύ έντονη μεταβλητότητα, οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με μεικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις, αφού η άνοδος της απόδοσης των ομολόγων περιόρισε τον ενθουσιασμό που προέκυψε από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη.

Ο Dow Jones «αιωρούνταν» για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε flat επίπεδα, για να κλείσει αρνητικά στο -0,11% και στις 38.460 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,03% στις 5.072 μονάδες. Το Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,10% στις 15.712 μονάδες.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 6,4 μονάδες βάσης στο 4,662%. Το αντίστοιχο 2ετές σημείωσε άνοδο 3,8 μονάδων βάσης στο 4,943%.

«Ένα αρνητικό νέο που έχω για τις μετοχές η αύξηση του 10ετούς ομολόγου κατά 70 μονάδες σε ετήσια βάση, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό», δήλωσε ο Todd Morgan, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Bel Air Investment Advisors. «Και πρέπει να επιβραδύνει εδώ γιατί εάν συνεχίσει, θα μπορούσε να φτάσει στο 5%. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά αρνητικό βραχυπρόθεσμα για την αγορά».

Με κέρδη σχεδόν 12% έκλεισε η Tesla που μπορεί στα τριμηνιαία στοιχεία της να κατέγραψε μεγαλύτερη πτώση στα έσοδα σε επίπεδο τριμήνου εδώ και 12 χρόνια, ωστόσο η εταιρεία του Elon Musk είναι μέσα στον προγραμματισμό της όσο αφορά την παραγωγή της, ενώ ανακοίνωσε πως θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε «πιο προσιτά» μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων. Ο ίδιος ο Musk δήλωσε πως αναμένει περισσότερες πωλήσεις για φέτος σε σχέση με το 2023, ενώ τόνισε στους επενδυτές ότι είναι «θεμελιώδες λάθος» να αποτιμούν την Tesla ως μία εταιρεία αυτοκινήτων, αφού οι μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της ξεπερνούν κατά πολύ το λανσάρισμα μιας νέας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλότερης τιμής.

Άνοδο κατέγραψε και η μετοχή της Visa περίπου 0,33% μετά τα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ενώ η Boeing υποχώρησε 2,87% αφού γλίτωσε τα χειρότερα και ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη στο α' τρίμηνο.

Η AT&T ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street όσο αφορά τα κέρδη, αλλά υστέρησε σε πωλήσεις και ορισμένες σημαντικές μετρήσεις συνδρομητών το πρώτο τρίμηνο, υπογραμμίζοντας τον αγώνα για τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς να αναπτυχθούν βιώσιμα σε μια υπερανταγωνιστική αγορά. H μετοχή της ενισχύθηκε 1,88%.

Αυτές οι κινήσεις στο ταμπλό έγιναν ενόψει της δημοσιοποίησης των βασικών οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ. Οι αριθμοί του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου αναμένεται να δημοσιευτούν την Πέμπτη το πρωί, ενώ ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης - ο δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve - αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν - εγείροντας ανησυχία ότι η Fed ενδέχεται να μην μειώσει τα επιτόκια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ

Απώλειες για το πετρέλαιο - Βουτιά 9% για το φυσικό αέριο

Ευρωαγορές: «Φρέναρε» το θετικό momentum

gazzetta
gazzetta reader insider insider