Société Générale: Πιθανό να μη μειώσει τα επιτόκια η Fed φέτος - Στροφή στο «no landing» σενάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Société Générale: Πιθανό να μη μειώσει τα επιτόκια η Fed φέτος - Στροφή στο «no landing» σενάριο
Καμία μείωση επιτοκίων από τη Fed δεν αναμένουν για φέτος οι οικονομολόγοι της SG.

Καμία μείωση επιτοκίων από τη Fed δεν αναμένουν για φέτος οι οικονομολόγοι της SG εν όψει των υψηλότερων από το αναμενόμενο δεδομένων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και του σεναρίου no landing (όχι απλά ύφεση, αλλά ανάπτυξη με τσιμπημένο πληθωρισμό).

Το δεύτερο τρίμηνο θα σήμαινε το κατώτατο σημείο για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος υπήρξε η βάση των αναλυτών για την κατανομή περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, οι ίδιοι τονίζουν ότι το 2024 θα πρέπει να θεωρηθεί πληθωριστικό, όχι στασιμοπληθωριστικό, καθώς τα κέρδη φαίνεται ότι θα βελτιωθούν περαιτέρω. Αν τυχόν δεν υπάρξει μείωση επιτοκίων από τη Fed, το θετικό σενάριο για τον S&P 500 δεν θα αναιρούνταν, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει ένα μεγάλο risk off σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία.

Τα θεμελιώδη αποτελούν την πιο σημαντική κινητήρια δύναμη. Ο δείκτης ρίσκου σε πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία της SG δείχνει τη θέση των επενδυτών ως γενικά ουδέτερη σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων.

Βασικές θέσεις του οίκου είναι:

1) Long S&P 500, short Russell 2000

2) Long σε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, EUR HY και IG και σε μετοχές της ευρωπαϊκής άμυνας

3) Long Topix Banks vs Topix

4) Short EURJPY, Short EEMEA FX (USDPLN, USDCZK)

5) Long σε χρυσό και χαλκό έναντι του πετρελαίου

Επισης στο σενάριο που η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς προσγειώθει και να διατηρηθεί πέριξ του 4%, ο S&P 500 μπορεί να φτάσει μέχρι και στις 6.400 μονάδες (και στη βάση του ERP), ενώ αν κινηθεί προς το 4,5%, ο στόχος του S&P 500 μπορεί να είναι οι 5.500 μονάδες. Αντιθέτως, αν το yield χτυπήσει και παραμένει σε μια μεσοπρόθεσμη βάση προς το 5% (χωρίς ύφεση), ο δείκτης βαρόμετρο μπορεί να προσγειωθεί στις 4.600 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider