Νέο ιστορικό υψηλό για το κακάο - Ξεπέρασε τα 11.500 δολάρια ανά τόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ιστορικό υψηλό για το κακάο - Ξεπέρασε τα 11.500 δολάρια ανά τόνο
Κακάο / Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay
Νέο ρεκόρ άγγιξαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο στη Νέα Υόρκη.

Νέο ρεκόρ άγγιξαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο στη Νέα Υόρκη, καθώς ο ρυθμός επεξεργασίας στα εργοστάσια σοκολάτας διατηρείται στα ίδια επίπεδα παρά την παγκόσμια κρίση προσφοράς και τις τιμές που κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο αυξήθηκε έως και 5% αγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των 11.578 δολαρίων ανά μετρικό τόνο στις αρχές της Παρασκευής, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη μετά το κλείσιμο της αγοράς έδειξαν ότι τα λεγόμενα grinds - όπου το κακάο μετατρέπεται σε βούτυρο και σκόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική - αυξήθηκαν σχεδόν 4% στη Βόρεια Αμερική κατά το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Επίσης, μειώθηκαν μόνο περίπου 2% στην Ευρώπη και σημείωσαν πτώση στην Ασία κατά το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το 2023.

Αυτό συμβαίνει την ώρα που οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του 2024.

Η αγορά παρακολουθεί την επεξεργασία δεδομένων για να πάρει μια ιδέα για το εάν το ράλι αρχίζει να βλάπτει τη ζήτηση και πόσο δύσκολο γίνεται για τους σοκολατοποιούς να αποκτήσουν σπόρους κακάο, αν και τα δεδομένα κινδυνεύουν να γίνουν λιγότερο αξιόπιστο μέτρο όσον αφορά τη ζήτηση καθώς οι ελλείψεις καθιστούν πιο δύσκολη την προμήθεια κακάο .

Ο Paul Joules, αναλυτής της Rabobank στο Λονδίνο, ανάφερε πως τα στοιχεία των "grinds" είναι «μια ένδειξη ότι προς το παρόν η ζήτηση παραμένει σταθερή παρά την τρέχουσα τιμολόγηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχωρούν πλέον χρυσός και πετρέλαιο μετά το ράλι που προκάλεσε το χτύπημα στο Ιράν

Κόντρα στο κλίμα φόβου το Χρηματιστήριο - Πάνω από τις 1.390 μονάδες

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές στη «σκιά» της Μέσης Ανατολής

gazzetta
gazzetta reader insider insider