Σε αναζήτησης κατεύθυνσης η Wall Street πριν τη λήξη του τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτησης κατεύθυνσης η Wall Street πριν τη λήξη του τριμήνου
Σε τροχιά για το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από το 2019 ο S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 18.15

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street με τον S&P 500 να οδεύει προς το καλύτερο τρίμηνο της τελευταίας 5ετίας, καθώς η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή αύριο Παρασκευή λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 39.758 μονάδες, καθώς κερδίζει 0,01%, ενώ ο S&P 500 σημειώνει μικρά κέρδη 0,12% στις 5.253 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% και διαμορφώνεται στις 16.399 μονάδες.

Στον ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη 12% καταγράφει η μετοχή της RH, καθώς η εταιρεία πωλήσεων πολυτελών ειδών ένδυσης αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης στην διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας η Home Depot προχωρά στην εξαγορά της SRS Distribution έναντι του ποσού των 18,25 δισ. δολαρίων, καθώς η αμερικανική εταιρεία ειδών σπιτιού προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεών της στον κλάδο. Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Home Depot υποχωρεί 1,8% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το τριήμερο αρνητικό σερί που «έσπασε» την Τετάρτη με εμφατικό τρόπο, των προηγούμενων ημερών οι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε τροχιά θετικού κλεισίματος τόσο σε μηνιαίο επίπεδο όσο και σε τριμηνιαίο, τα οποία ολοκληρώνονται με το καμπανάκι της Πέμπτης. Έως και εχθές, ο S&P 500 έχει σημειώσει κέρδη 3% τον μήνα και 10% το τρίμηνο. Ο Nasdaq 1,9% και 9,3%, ενώ ο Dow κερδίζει 1,9% και 5,5% αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα παραπάνω ποσοστά, θα πρόκειται για την καλύτερη επίδοση πρώτου τριμήνου του δείκτη S&P 500 από το 2019, όταν είχε ενισχυθεί 13,1%.

Η Nvidia αποτέλεσε για αυτό το τρίμηνο την κινητήριο δύναμη της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να είναι ακόρεστη. Για το α' τρίμηνο του 2024 η μετοχή της σημειώνει άνοδο 82% ενώ μόνο για τον Μάρτιο ενισχύεται κατά 14%.

Σημειωτέον ότι όλοι οι κλάδοι που διαπραγματεύονται στον S&P 500 φαίνεται να ολοκληρώνουν τον Μάρτιο σε θετικό έδαφος, με τις μετοχές ενέργειας να ξεχωρίζουν με άνοδο 10%. Ακολουθούν οι τομείς των υλικών και των οργανισμών κοινής ωφέλειας, με άνοδο 6% και 5,9 αντίστοιχα.

Αν και η αγορά αύριο θα παραμείνει κλειστή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οικονομικά δεδομένα που συνδέονται με το προσωπικό εισόδημα, τις καταναλωτικές δαπάνες και την προσωπική κατανάλωση.

Μάκρο

Σε ανοδική αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2023 προχώρησαν οι ΗΠΑ, με το ΑΕΠ να ενισχύεται κατά 3,4% αντί της προηγούμενης εκτίμησης για 3,2%. Βασικός μοχλός η καταναλωτική δαπάνη, η οποία αντιστοιχεί στο 70% του ΑΕΠ και ενισχύθηκε κατά 3,3% αντί για το αρχικό 3%.

Από την άλλη, έγινε γνωστό ακόμα πως οι Αμερικανοί που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν ελαφρώς στις 210.000, συνεχίζοντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν 212.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Συνεχίζοντας σε κλίμα αισιοδοξίας και ευοίωνων οικονομικών προοπτικών, ο δείκτης αναφοράς του καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, εμφάνισε απροσδόκητη αύξηση το Μάρτιο στις 79,4 μονάδες, στην υψηλότερη τιμή από τον Ιούλιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Home Depot εξαγοράζει την SRS Distribution έναντι 18,25 δισ. δολαρίων

H Amazon επενδύει 2,75 δισ. σε AI start-up για να ανταγωνιστεί το ChatGPT

ΕΚΤ: Ετοιμάζεται να δώσει «πράσινο φως» στις ελληνικές τράπεζες για το πρώτο μέρισμα από το 2008

gazzetta
gazzetta reader insider insider