Wall Street: Έσπασε εμφατικά το τριήμερο πτωτικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έσπασε εμφατικά το τριήμερο πτωτικό σερί
Ράλι σχεδόν 500 μονάδων για τον Dow Jones.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, τερματίζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί που διαδέχθηκε τα back to back ιστορικά υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, στον απόηχο των διαβεβαιώσεων πως το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει τρεις μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2024 συνεχίσει να παραμένει το βασικό σενάριο για την πορεία της νομισματική πολιτικής στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 477 μονάδων ή 1,22% και διαμορφώθηκε στις 39.760 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,86% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 5.248 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος κέρδισε 0,51%, κλείνοντας στα επίπεδα των 16.399 μονάδων.

Ωστόσο, και οι τρεις δείκτες βρίσκονται καθ' οδόν για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα με άνοδο, καθώς ο S&P 500 από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται 2,9% υψηλότερα περίπου, ενώ Nasdaq και Dow Jones ενισχύονται μέχρι στιγμής κατά 1,9% αμφότεροι. Σε επίπεδο τριμήνου, ο S&P έχει προσθέσει 9,9% από τις αρχές του έτους, o Nasdaq 9,3% και ο Dow Jones 5,5%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη άνω του 8% κατέγραψε η μετοχή της Cintas στον απόηχο των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων για το τρίμηνο, ενώ κέρδη 5% σημείωσε και ο τίτλος της φαρμακευτικής Merck, αφού η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το «πράσινο φως» για το Winrevair, τη θεραπεία για ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.

Εμπορεύματα

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο «μαύρος χρυσός» δέχθηκε πιέσεις εξαιτίας της αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν χαμηλότερα κατά 0,27 δολάρια/βαρέλι ή 0,33% και διαμορφώθηκαν στα 81,35 δολάρια/βαρέλι

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Μαΐου να υποχωρούν κατά 0,19% στα 86,09 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα σήμερα, η EIA ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια. Την ίδια στιγμή, η εγχώρια παραγωγή αργού παρέμεινε αμετάβλητη στα 13,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Amazon επενδύει 2,75 δισ. σε AI start-up για να ανταγωνιστεί το ChatGPT

Ευρωαγορές: Νέα ιστορικά υψηλά για STOXX 600 και DAX - Ράλι 15% για την H&M

Ιαπωνία: Σε χαμηλό 34 ετών το γιεν - Η κυβέρνηση προειδοποιεί για «ισχυρή παρέμβαση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider