Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη

Renault Captur και Dacia Duster. Δύο φαινομενικά εντελώς διαφορετικές προτάσεις, οι οποίες όμως ξεχωρίζουν η κάθε μία με τον τρόπο της. Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις οι μοναδικές τους δυνατότητες, αλλά και το GROUPE RENAULT, όπου ανήκει η Dacia. Κορυφαία, αισθητική, άνεση, ασφάλεια και οικονομία στο πιο συμπαγές και ταυτόχρονα πρακτικό αμάξωμα, ή κορυφαίες δυνατότητες εκτός δρόμου και οικογενειακός χαρακτήρας με προσιτό κόστος; Οποιεσδήποτε και αν είναι οι ανάγκες, η Renault και η Dacia έχουν τη λύση με δύο μοντέλα που τα συνδυάζουν όλα: το best seller της ευρωπαϊκής αγορά στην κατηγορία του Captur, και το εξαιρετικά ικανό σε κάθε αντιξοότητα Duster.

Το πολυαγαπημένο Captur

Έχει σαρώσει σε πωλήσεις στην Ευρώπη, κατακτώντας συνεχώς τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση στην κατηγορία των συμπαγών SUV. Αυτό φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς το Captur υπήρξε το αυτοκίνητο που απέδειξε ότι τα αυτοκίνητα πόλης μπορούν να διαθέτουν έναν πολύμορφο χαρακτήρα και να προσαρμόζονται ιδανικά σε κάθε ανάγκη.

Κομψότητα γραμμών, άνεση χώρων με θέσεις για πέντε άτομα και μεγάλο χώρο αποσκευών μεταβλητής χωρητικότητας, έξυπνες λύσεις στο εσωτερικό όπως το συρόμενο ντουλαπάκι του συνοδηγού και οι αφαιρούμενες επενδύσεις των καθισμάτων, όλα συνηγορούν στο μοναδικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Σε απόλυτη συμβατότητα με το χαρακτήρα του Captur, τα μηχανικά του μέρη περιλαμβάνουν εξαιρετικά ευφυείς, προηγμένες και αποδοτικές λύσεις. Όπως τους κινητήρες βενζίνης Tce 90 και 120 ίππων στα 0,9 και 1.2 λίτρα, ή τον κινητήρα diesel dCi των 90 ίππων ή 110 ίππων, ο οποίος με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, έχει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ.

Έτσι, ότι και αν επιλέξει ο οδηγός, έχει πάντα την ιδανική πρόταση για τις ανάγκες του, με την καλύτερη δυνατή ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις και στην οικονομία.

Ανεξάντλητες όμως είναι και οι επιλογές εξατομίκευσης του οδηγού του Captur. Πολλά χρώματα με δυνατότητα συνδυασμού τους στο αμάξωμα, δεκάδες προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού, διαφορετικές επενδύσεις με στιλ και φαντασία στο εσωτερικό, μπορούν να προσδώσουν ένα αποτέλεσμα εντελώς προσωπικό και διακριτό από το οποιοδήποτε άλλο.

Οι προηγμένες λύσεις στο αμάξωμα, στα μηχανικά μέρη και στον εξοπλισμό του Captur είναι ταυτόχρονα πολύ εύκολο να γίνουν κτήμα του καθενός, καθώς οι τιμές του ξεκινούν από τα 14.680€. Και με τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα της Renault, οποιοδήποτε μοντέλο της γκάμας και αν επιλέξετε μπορεί να γίνει εύκολα δικό σας.

To ασταμάτητο Duster

Μέσα από την Dacia, η Renault κατάφερε να δώσει λύσεις εξαιρετικής χρηστικότητας σε ένα μεγάλο μέρος οδηγών, που δίνουν μεγάλη σημασία στην ουσία, γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν και δεν εντυπωσιάζονται από στοιχεία που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζονται.

Ακριβώς σε αυτό το μήκος κύματος βρίσκεται το Duster, που ηγείται της εξαιρετικής πορείας της μάρκας σε όλες τις αγορές και φυσικά στη Ελλάδα.

Συμπαγές σε διαστάσεις, με μήκος 4,315 μέτρα, το Duster είναι ιδιαίτερα φιλόξενο για πέντε ενήλικες επιβάτες και διαθέτει χώρο αποσκευών 475 λίτρων, ικανό να προσφέρει λύσεις σε κάθε ανάγκη μεταφοράς, σε συνδυασμό με τη μεταβλητότητά του.

Στιβαρό, με αμάξωμα που δείχνει άμεσα τις δυνατότητές του, το Duster έχει απόσταση από το έδαφος 20,5 εκατοστά στη έκδοση 2WD και 21 στην έκδοση 4WD, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για πρόσβαση σε κάθε είδους έδαφος. Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης διαθέτει τρεις λειτουργίες (2WD, Auto, 4WD lock) και σε συνδυασμό με το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου, επιτρέπει στον οδηγό του Duster να κινηθεί με πρωτόγνωρη άνεση και ασφάλεια σε ιδιαίτερα δύσβατες διαδρομές.

Στο εσωτερικό λιτός, εργονομικός και ευχάριστος σχεδιασμός συμπληρώνεται από ένα ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού, με προεξάρχον στοιχείο το multimedia σύστημα Media Nav, το οποίο συνδυάζει πλοήγηση, διασκέδαση και δυνατότητα διασύνδεσης.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε ιδιαίτερα αξιόπιστες, αποδοτικές λύσεις από το πλούσιο «οπλοστάσιο» της Renault. Βασικός κινητήρας με εκδόσεις τόσο 4X2 όσο και 4Χ4, είναι ο τετρακύλινδρος βενζίνης των 1,6 λίτρων με απόδοση 115 ίππων. Πιο μικρός αλλά και πιο ισχυρός χάρη στο turbo, ο 1.2 Tce αποδίδει 125 ίππους και εξασφαλίζει στο Duster, με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, κορυφαίες επιδόσεις. Αντίστοιχα, ο diesel των 1.6 λίτρων με 110 ίππους, συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις, μεγάλη ροπή για απρόσκοπτη εκτός δρόμου κίνηση και κατανάλωση μόλις 4,5 λίτρα/100 χλμ. στη δικίνητη έκδοση και 4,8 στην τετρακίνηση.

Εκεί φυσικά που το Duster είναι πραγματικά ασυναγώνιστο, είναι στη σχέση αξίας/κόστους (value for money). Με τιμές που ξεκινούν από τα 13.910€ για την έκδοση 4X2 και από τα 16.870 για την τετρακίνηση, πραγματικά δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του αλλά και ευρύτερα, με βάση τις δυνατότητές του.

Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη
Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη
Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη
Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη
Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη
Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη
Renault Captur για την πόλη, Dacia Duster για τη σχόλη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider