Οκτώ λόγοι που λατρεύουμε τα SUV

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οκτώ λόγοι που λατρεύουμε τα SUV

H επέλαση των SUV μόνον τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ουσιαστικά πρόκειται για την κατηγορία των αυτοκινήτων, η οποία εκφράζει ιδανικά το πνεύμα της εποχής και τις ριζικές αλλαγές, που έχουν συμβεί στον τρόπο ζωής μας. Γιαυτό εξάλλου και οι ειδικοί προβλέπουν λαμπρό μέλλον στα SUV και δεν τα θεωρούν απλά ένα προσωρινό φαινόμενο. Ποιοι είναι ωστόσο οι λόγοι, που έστρεψαν τους αγοραστές αυτοκινήτων στα SUV;

1.Μεταβλητότητα, προσαρμοστικότητα

Τα SUV διαμορφώνονται στο εσωτερικό τους ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας, κάτι που δεν μπορεί να κάνει σε τέτοιο βαθμό ούτε ένα sedan, αλλά ούτε και ένα πεντάθυρο hatchback. Ταυτόχρονα συνδυάζουν αυτή τη μεταβλητότητα με ένα ελκυστικό εσωτερικό περιβάλλον και μία ελκυστική εξωτερική εμφάνιση, προσελκύοντας έτσι πολύ ευκολότερα τον μοντέρνο οικογενειάρχη από ό,τι ένα συντηρητικό και σχεδιαστικά αδιάφορο πολυμορφικό βαν.

2.Απόσταση από το έδαφος

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος επιτρέπει την καλύτερη ορατότητα, αποτρέπει τις ζημιές σε κάθε λακκούβα και προσφέρει στους επιβάτες ενός SUV μία αίσθηση ασφάλειας, άνεσης και υπεροχής.

3.Πηγαίνουν σχεδόν παντού

Ένα SUV δεν περιορίζεται μόνον σε καλοφτιαγμένους, ασφάλτινους δρόμους, αλλά μπορεί να κινηθεί και στο χώμα, αναδεικνύοντας έτσι και έναν adventure χαρακτήρα. Επίσης τα τετρακίνητα μοντέλα είναι σε θέση να τα βγάλουν καλύτερα πέρα στο χιόνι και σε ολισθηρά οδοστρώματα, εφόσον διαθέτουν βεβαίως κατάλληλα ελαστικά.

4.Δημιουργικό design

Θυμηθείτε απλά, πώς ήταν τα οχήματα εκτός δρόμου των προηγούμενων γενεών και πώς είναι τα σημερινά SUV, τα οποία δεν έχουν –σχεδιαστικά- καμία σχέση μεταξύ τους. Τα μεν πρώτα έμοιαζαν με δεινόσαυρους της ασφάλτου εξαιτίας των τετραγωνισμένων τους διαστάσεων, τα δε SUV και Crossover διαθέτουν πλέον ελκυστικές και αεροδυναμικές γραμμές, ενώ εξελίσσεται συνέχεια το design τους. Μία τελευταία τάση είναι για παράδειγμα τα SUV με χαρακτηριστικά Coupe, όπως η BMW X6, τα οποία κάνουν θραύση.

5.Εγιναν οικονομικότερα

Η χρήση μικρών, υπετροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και ολιγαρκών πετρελαιοκινητήρων μετέτρεψε τα SUV από ενεργοβόρα θηρία του παρελθόντος σε σύγχρονα μοντέλα με λογικές καταναλώσεις καυσίμου. Σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός των σημερινών Crossover και SUV.

6.Εξαπλώθηκαν σε όλες τις κατηγορίες

Στο παρελθόν είχε ταυτιστεί η έννοια του Jeep, όπως αποκαλούσαμε συλλήβδην όλα τα μοντέλα εκτός δρόμου, με τα αυτοκίνητα πολυτελείας για λίγους προνομιούχους ή με τα οχήματα ειδικών αποστολών για σκληρή χρήση. Σήμερα υπάρχουν μικρά SUV πόλης, compact SUV ως πολυεργαλεία και βέβαια τα μεγάλα μοντέλα ως υποκατάστατα των συμβατικών λιμουζινών, ενώ δημιουργούνται συνέχεια νέες υποκατηγορίες για να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις των αγοραστών.

7.Αίσθηση κύρους

Όποιος αγοράζει ένα μοντέρνο SUV εκφράζει προς τα έξω τον trendy χαρακτήρα του σε αντίθεση με τον συντηρητικό αγοραστή ενός sedan. Επίσης, ένα μεγαλομεσαίο SUV παραμένει και στις ημέρες μας ένα status symbol, χωρίς ωστόσο τις ενοχές του παρελθόντος, όταν ρύπαιναν τέτοιου είδους μοντέλα ασύστολα την ατμόσφαιρα λόγω των παρωχημένων προδιαγραφών τους.

8.Οδηγική ευχαρίστηση

Τα σύγχρονα SUV είναι πολύ ευχάριστα στην οδήγησή τους, δεν εμφανίζουν μεγάλες κλίσεις στις στροφές, δεν αναπτύσσουν ενοχλητικούς αεροδυναμικούς θορύβους, δεν ταλαιπωρούν τα φρένα τους καθώς έχει μειωθεί το βάρος τους και δεν χρειάζονται συχνές επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider