Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό

Η γκάμα των μοντέλων της Jeep αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι η δημιουργικότητα και η φαντασία του ανθρώπου δεν γνωρίζουν σύνορα. Οπουδήποτε και αν θέλετε να φτάσετε, υπάρχει ένα μοντέλο της ιστορικής αμερικανικής εταιρείας που μπορεί να σας μεταφέρει εκεί.

Jeep Wrangler, το αρχέτυπο τη ελευθερίας

Ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο που μένει ανέγγιχτο από το χρόνο και ταυτόχρονα εξελίσσεται διαρκώς αποτελώντας τον ορισμό των κορυφαίων δυνατοτήτων εκτός δρόμου.

Σε τρίθυρες και πεντάθυρες Unlimited εκδόσεις, το αυθεντικό Jeep διαθέτει τα πιο στιβαρά συστήματα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς, Command-Trac και Rock-Trac, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά Tru-Loc, και ενδιάμεσο κιβώτιο υποπολλαπλασισμού των σχέσεων μετάδοσης. Έτσι, καμία επιφάνεια δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κίνησή του.

Με στόχο τις απεριόριστες δυνατότητες, οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι δύο, με περίσσεια ισχύος και ροπής. Ο οικονομικός και πολύ ισχυρός turbo diesel 2,8 λίτρων με ισχύ 200 ίππων και ροπή 460 Nm από τις 1.600 σ.α.λ. και ο κορυφαίος V6 βενζίνης των 3.6 λίτρων με ισχύ 281 ίππων και ροπή 347 Nm.

Αμφότεροι με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών, εξασφαλίζουν ότι πάντα θα έχετε την απαραίτητη ισχύ για κάθε ανάγκη.

Οι τιμές του απόλυτου 4Χ4 ξεκινούν από τις 56.000€ με τον κινητήρα diesel και πάντα με τους προνομιακούς όρους αγοράς των πρωτοποριακών προγραμμάτων Jeep Value και Personal Contract Purchase.

Jeep Cherokee: Ο μύθος ζει

Σχεδιασμένο για να κυριαρχήσει, το Jeep Cherokee έχει δημιουργήσει το δικό του μύθο στην κατηγορίας των SUV κύρους. Μοναδικός συνδυασμός κορυφαίας πολυτέλειας, άνεσης, ασφάλειας και δυνατοτήτων κίνησης σε κάθε είδους έδαφος, συνθέτουν ένα σπάνιο χαρακτήρα που όμοιός του δεν υπάρχει.

Αυτός αναδεικνύεται και από την εμπνευσμένη αισθητική, που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο και ξεχωρίζει όπου και αν βρεθεί.

Στο εσωτερικό του Cherokee η υψηλή ποιότητα, οι μεγάλοι χώροι και ο πληρέστατος εξοπλισμός κυριαρχούν. Ο πίνακας οργάνων με δυνατότητα εξατομίκευσης και η μεγάλη οθόνη αφής 8.4’’ του συστήματος UConnect αποτελούν τα κέντρα χειρισμού όλων των συστημάτων.

Στην καρδιά του αυτοκινήτου βρίσκεται ο κινητήρας diesel Multijet II σε εκδόσεις 2.0 λίτρων (140 ίππων) και 2.2 λίτρων (185 ή 200 ίππων), που εξασφαλίζουν εξαιρετική σχέση απόδοσης και οικονομίας. Κορυφαία επιλογή ο κινητήρας βενζίνης V6 3.2 λίτρων Pentastar, με ισχύ 272 ίππων. Ο 2.0 λίτρων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ο 2.2 λίτρων με αυτόματο 9 σχέσεων, ενώ ο κινητήρας βενζίνης μόνο με αυτόματο.

Τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς είναι τεχνολογικά κορυφαία, ενώ το σύστημα Selec Terrain δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει εντελώς αυτόματα το βέλτιστο συνδυασμό όλων των συστημάτων για απρόσκοπτη κίνηση σε κάθε είδους έδαφος.

Παρότι πολυτελές, επιβλητικό και με αστείρευτες δυνατότητες κίνησης το Cherokee παραμένει προσιτό με τις τιμές του να ξεκινούν από τα 52.000€ στην έκδοση με το δίλιτρο κινητήρα diesel, ανοίγοντας νέους ορίζοντες μετακίνησης.

Jeep Grand Cherokee, η πολυτέλεια της απόλυτης ελευθερίας

Έτοιμο να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο, το Grand Cherokee είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε άσφαλτο και χώμα.

Το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα της Jeep έχει σηκώσει σε δυσθεώρητο ύψος την πήχη της πολυτέλειας, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές εκτός δρόμου δυνατότητες που του εξασφαλίζουν τα προηγμένα συστήματα τετρακίνησης Quadra-Trac και Quadra-Drive II, η αερανάρτηση Quadra-Lift και το σύστημα Selec-Terrain.

Όποια διαδρομή και αν επιλέξει ο οδηγός, η καμπίνα του Grand Cherokee λειτουργεί ως καταφύγιο απόλυτης χαλάρωσης, με κορυφαίο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης και μοναδικά χαρακτηριστικά πολυτέλειας.

Στις αστείρευτες δυνατότητες του μοντέλου καταλυτικός είναι ο ρόλος του κινητήρα diesel V6 με χωρητικότητα 3.0 λίτρων, ο οποίος με απόδοση 250 ίππων και σε συνδυασμό με το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων εξασφαλίζει μεγάλη ισχύ και οικονομία. Αν ωστόσο το απόλυτο είναι το μοναδικό ζητούμενο, η έκδοση SRT με τον V8 κινητήρα βενζίνης των 6,4 λίτρων που αποδίδει 468 ίππους είναι διαθέσιμη για να σας απογειώσει.

Το κορυφαίο Grand Cherokee μπορεί να γίνει δικό σας χάρη στα πρωτοποριακά χρηματοδοτικά προγράμματα της Jeep σε τιμή που ξεκινά από τα 75.000€ για την έκδοση Laredo με τον κινητήρα diesel των 3.0 λίτρων.

Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό
Jeep: Πέρα από κάθε συμβιβασμό

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider