Suzuki Vitara: Ο ηγέτης της τετρακίνησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Suzuki Vitara: Ο ηγέτης της τετρακίνησης

Πριν από 29 χρόνια, το 1988, η Suzuki παρουσίασε το Vitara δημιουργώντας ένα θρύλο της αυτοκίνησης. Συμπαγείς διαστάσεις, οικονομικοί κινητήρες χαμηλού κυβισμού και υψηλής απόδοσης, ανέσεις επιβατικού και δυνατότητες σκληρού 4Χ4, άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία των αυτοκινήτων που σήμερα γνωρίζουμε ως SUV.

To Vitara της νέας χιλιετίας επαναφέρει το μύθο του προγόνου του, διαθέτοντας όλα αυτά τα στοιχεία που το κατέστησαν ένα από τα πιο αγαπημένα οχήματα παντός εδάφους όλων των εποχών –τόσο παγκόσμια, όσο και στη χώρα μας.

Εξωτερικές διαστάσεις αυτοκινήτου πόλης, με μήκος μόλις 4,175 μέτρα αλλά χώροι για πέντε άτομα και 375 λίτρα αποσκευών, συνθέτουν ένα SUV με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης ALLGRIP, το Vitara είναι πραγματικά ασταμάτητο σε κάθε επιφάνεια, εξασφαλίζοντας κορυφαία ενεργητική ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες. Το εσωτερικό συνδυάζει την απέριττη πολυτέλεια με τον πλήρη εξοπλισμό, ενώ το σύστημα multimedia με τη μεγάλη οθόνη αφής των 7’’ εξασφαλίζει δυνατότητες ψυχαγωγίας, πλοήγησης και σύνδεσης με κάθε «έξυπνη» συσκευή. Επίσης λειτουργεί ως οθόνη της κάμερας στάθμευσης και κέντρο χειρισμού όλων των συστημάτων.

Τα μηχανικά μέρη συνδυάζουν ιδανικά τις απαιτήσεις για εξαιρετικές επιδόσεις και μέγιστη οικονομία, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του Vitara που ξεκινά από τα 1.075 κιλά μόλις. Βασικός κινητήρας είναι ο τερακύλινδρος βενζίνης των 1.6 λίτρων με ισχύ 120 ίππων, ενώ κορυφαίος ο επίσης τετρακύλινδρος turbo των 1.4 λίτρων με ισχύ 140 ίππων. Εξαιρετικές επιδόσεις και πολύ χαμηλή κατανάλωση προσφέρει και ο turbo diesel των 1.6 λίτρων, με ισχύ 120 ίππων και κατανάλωση από μόλις 4.0 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 106 γρ./χλμ.

Με μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων και αυτόματο 6 σχέσεων για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (TCSS) για τις πετρελαιοκίνητες, πολλά επίπεδα εξοπλισμού και εκδόσεις 2WD ή 4WD το νέο Vitara είναι το συμπαγές SUV που μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του οδηγού του.

Ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά το Vitara ακαταμάχητη επιλογή, είναι οι εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές αγοράς, που ξεκινούν από τα 16.190€ για την έκδοση 2WD και τα 20.960€ για την έκδοση 4WD. Σε συνδυασμό με την 5ετή εγγύηση, τη δωρεάν οδική βοήθεια και τα σύγχρονα προγράμματα χρηματοδότησης και ασφάλισης, συνθέτουν ένα πακέτο με μεγάλο όφελος που κάνουν το θρύλο των SUV πιο δελεαστικό από ποτέ.

Suzuki Vitara: Ο ηγέτης της τετρακίνησης
Suzuki Vitara: Ο ηγέτης της τετρακίνησης
Suzuki Vitara: Ο ηγέτης της τετρακίνησης
Suzuki Vitara: Ο ηγέτης της τετρακίνησης
Suzuki Vitara: Ο ηγέτης της τετρακίνησης
Suzuki Vitara: Ο ηγέτης της τετρακίνησης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider