Σημείο αναφοράς στα SUV το Nissan Qashqai

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημείο αναφοράς στα SUV το Nissan Qashqai

Το απόλυτο συμπαγές crossover έγινε πραγματικότητα χάρη σε μια ευφυή έμπνευση των μηχανικών της Nissan: συνδυασμός χαρακτηριστικών οικονομίας και πρακτικότητας ενός hatchback, με δυνατότητες, εμφάνιση και κύρος ενός SUV.

Η πρωτοτυπία της συνταγής κατέστησε το Qashqai άμεση επιτυχία. Το μοντέλο αναρριχήθηκε στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας των συμπαγών SUV σε ολόκληρη την Ευρώπη και έκτοτε συνεχίζει, στη δεύτερη γενιά του, τη θριαμβευτική του πορεία. Η άνεση, οι χώροι, οι δυνατότητες κίνησης επί παντός εδάφους, η κορυφαία ασφάλεια σύμφωνα με τις δοκιμές του Euro NCAP και οι τεχνολογικές καινοτομίες το κατέστησαν αδιαμφισβήτητο ηγέτη και στη χώρα μας, όπου επί σειρά ετών είναι το νούμερο 1 μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία C.

Χάρη στο ευφυές σύστημα ελέγχου πλαισίου, στο Nissan Safety Shield που περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικά συστήματα ασφαλείας, στην κάμερα περιμετρικής θέασης και στα προηγμένα συστήματα αυτόματης στάθμευσης σε κάθετη ή οριζόντια θέση, ο οδηγός έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο. Ταυτόχρονα οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερα άνετο, πλήρως εξοπλισμένο και ποιοτικά κορυφαίο εσωτερικό. Το σύστημα infotainment Nissan Connect, μέσω έγχρωμης ψηφιακής οθόνης, αποτελεί ένα πλήρες κέντρο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με τα σύγχρονα μηχανικά μέρη, που εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και αξιοπιστία. Ο κινητήρας βενζίνης DIG-T των 1.2 λίτρων αποδίδει 115 ίππους και καταναλώνει μόλις 5,6 λίτρα/100 χλμ., επιταχύνοντας το Qashqai από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 10,6 δλ. και επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα 185 χλμ./ώρα. Για εκείνους που ζητούν ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, η Νissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε προσφέρει ως προαιρετική επιλογή και ένα ολοκληρωμένο πακέτο αναβάθμισης ισχύος για το συγκεκριμένο κινητήρα, που πλέον αποδίδει 135 ίππους! Για κορυφαίες επιδόσεις, ο κινητήρας βενζίνης 1.6 DIG-T αποδίδει 163 ίππους που εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8.9 δλ.

Ανάλογα προηγμένοι κινητήρες turbo diesel 1.5 και 1.6 λίτρων, με ισχύ 110 και 130 ίππων αντίστοιχα, προσφέρουν στον οδηγό εξαιρετική ροπή και ικανότητα έλξης, με μεγάλη οικονομία κατανάλωσης. Με μέση τιμή 3.8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CΟ2 μόλις 99 γρ./χλμ. ο diesel των 1.5 λίτρων αποτελεί ιδανικό σύμμαχο στις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ ο 1.6 λίτρων με μέση κατανάλωση 4,4 λίτρα/100 χλμ. μπορεί να συνδυαστεί και με σύστημα τετρακίνησης ALL – MODE 4x4-i.

Με τιμές που ξεκινούν από τα 18.990€, το Nissan Qashqai είναι ταυτόχρονα ένα από τα πιο προσιτά crossover της κατηγορίας του. Επιπλέον, η Nissan προσφέρει και την έκδοση N – CONNECTA με πλούσιο εξοπλισμό, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: έξυπνο κλειδί (intelligent key), μπουτόν εκκίνησης κινητήρα, φιμέ κρύσταλλα πίσω θυρών, κάμερα περιμετρικής θέασης (Around View Monitor) αλλά και ζάντες αλουμινίου 18" με ελαστικά 225/55 R18.

Σημείο αναφοράς στα SUV το Nissan Qashqai
Σημείο αναφοράς στα SUV το Nissan Qashqai
Σημείο αναφοράς στα SUV το Nissan Qashqai
Σημείο αναφοράς στα SUV το Nissan Qashqai
Σημείο αναφοράς στα SUV το Nissan Qashqai
Σημείο αναφοράς στα SUV το Nissan Qashqai

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider