Αύξηση 136% στον τζίρο των POS σε δύο χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 136% στον τζίρο των POS σε δύο χρόνια

Στο 15% έχει ανέλθει η συμμετοχή των συναλλαγών με κάρτες στο σύνολο των συναλλαγών στην Ελλάδα από 6% πριν από δυο χρόνια. Αν και το ποσοστό αυτό είναι μικρό σε σχέση με το μέσο ποσοστό χρήσης καρτών στη Δυτική Ευρώπη που ανέρχεται στο 42%, δείχνει πως οι Έλληνες εκπαιδεύονται στη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση από την Country Manager της Mastercard στην Ελλάδα Άσπα Παλημέρη ο τζίρος των POS στην ελληνική αγορά έχει αυξηθεί κατά 136% την τελευταία διετία.

Από τις κάρτες που σήμερα είναι ενεργές στην ελληνική αγορά το 81% είναι χρεωστικές κάρτες και το 19% πιστωτικές. Σύμφωνα με την κυρία Παλημέρη χρεωστική κάρτα γεφύρωσε την απόσταση μεταξύ μετρητών και καρτών.

Στοιχεία έρευνας που διενήργησε η MasterCard κατέδειξαν πως το 50% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν πλέον λιγότερο τα μετρητά σε σχέση με το παρελθόν και το 48% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως στο μέλλον θα χρησιμοποιούν περισσότερο τις χρεωστικές κάρτες στις συναλλαγές τους.

Η κυρία Παλημέρη ανέφερε πως μεγάλη πλέον είναι η εξάπλωση των ανέπαφων καρτών στην ελληνική αγορά, καθώς πλέον μόνον η Mastercard διαθέτει 4,3 εκατομμύρια τέτοιες κάρτες στην αγορά και 220.000 POS συμβατά με την τεχνολογία αυτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider