Αέρας ανάπτυξης στο franchising

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αέρας ανάπτυξης στο franchising

Κατά 60% ήταν ανανεωμένη η έκθεση KΕΜ Franchise, η οποία διοργανώθηκε από 18 έως 21 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας και παρουσίασε όλες τις νέες επιχειρηματικές ιδέες για τις αλυσίδες καταστημάτων από γνωστούς αλλά και νέο-εμφανιζόμενους ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην έκθεση έδωσαν το παρών πλήθος επισκεπτών και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων αλλά και του πολιτικού κόσμου ενώ κατά τα εγκαίνια της έκθεσης προέκυψε και μια ενδιαφέρουσα είδηση: όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Κορκίδης μέσα στο τρίμηνο στο Ευρωκοινοβούλιο θα συζητηθεί ενιαίο πλαίσιο φορολόγησης για τις μικρές επιχειρήσεις σε όλη την ΕΕ, κάτι που, αν τελικά υιοθετηθεί, θα τονώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επειχειρήσεων.

Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΣΕΕ: Το franchise δεν είναι επιχειρηματικότητα ανάγκης αλλά ευκαιρία

«Το franchise δεν είναι επιχειρηματικότητα ανάγκης αλλά ευκαιρία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης και πρόσθεσε ότι τη στιγμή που 63.000 επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι ενθαρρυντικό ότι το franchise αναπτύσσεται.

«Στην Ελλάδα λειτουργούν πάνω από 680.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η χώρα χρειάζεται άλλες 100.000 επιχειρήσεις για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία», δήλωσε ο κ. Κορκίδης. Παράλληλα, τόνισε ότι ο κλάδος συνδέεται και με το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο σημειώνει ανάπτυξη και ότι είναι πλέον καιρός με βάσει αυτή την επιχειρηματική μορφή να μπούμε ως χώρα στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία αριθμεί 350.000.000 επιχειρήσεις στις χώρες της ΕΕ.

Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για μικρές επιχειρήσεις σε όλη την ΕΕ

Ακόμη, ανέφερε ότι πλέον στην επιχειρηματικότητα εισάγεται ένας νέος όρος, η micro-επιχείρηση, η οποία απασχολεί μέχρι 10 άτομα και κάνει τζίρο 700.000 ευρώ και πλέον πρέπει να στραφούμε σε αυτές καθώς παρέχουν σε κάποιον την ευκαιρία να είναι αρχικά αυτοαπασχολούμενος και μετά να αναπτυχθεί.

Αυτή η νέα μορφή επιχειρηματικότητας τίθεται στο Ευρωκοινοβούλιο μέσα στο επόμενο τρίμηνο και στόχος είναι να έχει ενιαίο συντελεστή φορολόγησης και ΦΠΑ σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β’ Αθηνών: Πρέπει να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα

«Στην κατάστασή μας η όποια επιχειρηματική προσπάθεια τείνει να γίνει είδος υπό εξαφάνιση», ανέφερε κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια της έκθεσης η Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία τονίζοντας ότι θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. «Πρέπει να απενοχοποιήσουμε, να αποδαιμονοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα», τόνισε η βουλευτής ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ύπαρξης κατάλληλου φορολογικού πλαισίου αλλά και στα ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία με τα οποία μπορεί να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις και το franchis

Σπύρος Στάμου, Δήμαρχος Παιανίας και Γλυκών Νερών: Το franchise, ευκαιρία για τους επενδυτές

Στις ευκαιρίες που παρουσιάζει το franchise για την εθνική και τοπική ανάπτυξη αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Παιανίας και Γλυκών Νερών, Σπύρος Στάμου. Όπως ανέφερε, και δήμος φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια την έκθεση που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία ενώ τόνισε ότι στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις από τον κλάδο του franchise.

Μαξ Κωνσταντινίδης: Ενισχυμένη κατά 60% η φετινή έκθεση

Ο διοργανωτής της έκθεσης Kem Franchise, κ. Μαξ Κωνσταντινίδης σημείωσε «για άλλη μια χρονιά, οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να αναπτύσσονται είναι κοντά μας, επενδύουν στη συνέχεια, στην ανάπτυξη και αποτελούν παράδειγμα ότι «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια άνοιξαν πάνω από 600 νέες επιχειρήσεις franchise και σήμερα οι επιχειρήσεις του κλάδου απασχολούν 120.000 εργαζομένους. «Με αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς την υποστήριξη από το κράτος καθώς για άλλη μια φορά το franchise εξαιρέθηκε από το ΕΣΠΑ και είμαστε η μοναδική χώρα όπου ο κλάδος δεν λαμβάνει υποστήριξη, το franchise γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το franchise είναι η λύση γιατί βιώνουμε την εποχή των ομάδων και της συλλογικότητας. Με δεδομένα την πτώση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης, τη μείωση του κατασκευαστικού κόστους και την τάση αύξησης του franchise μετατροπής, η ανάπτυξη με franchise έχει πολλά να προσφέρει.

H φετινή έκθεση ήταν ενισχυμένη κατά 60% με νέες συμμετοχές, κάτι που «αντικατοπτρίζει την ποσοτική και ποιοτική εμβέλεια του κλάδου αποδεικνύοντας κάθε χρόνο ότι το fanchise αποτελεί μια βιώσιμη πρακτική» όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν 24 σεμινάρια επιχειρηματικότητας.

Η έκθεση υποστηρίζεται από διεθνείς και εθνικούς φορείς και οργανισμούς όπως είναι η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο Σύνδεσμος Franchise Ελλάδος, το World Franchise Council (W.F.C), o European Franchise Federation (E.F.F) κλπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider