Tα Mikel πήγαν... Dubai

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tα Mikel πήγαν... Dubai

Το πρώτο κατάστημα της εκτός ελληνικών συνόρων άνοιξε η αλυσίδα καφέ Mikel, οκτώ χρόνια μετά την παρθενική της εμφάνιση στην ελληνική αγορά.

Το νέο κατάστημα Mikel άνοιξε στο Ντουμπάι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου έγιναν το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της αλυσίδας η επιλογή της περιοχής έγινε καθώς αποτελεί σημαντικό εμπορικό σταθμό σε παγκόσμιο επίπεδο στο οποίο μάλιστα δραστηριοποιούνται πολλές ελληνικές εταιρείες αλλά και γιατί συνδέεται πολιτιστικά άμεσα, τόσο με την ιστορία του καφέ, όσο και με την ανατολίτικη κληρονομιά της χώρα μας.

Το κατάστημα είναι drive thru, που σημαίνει ότι οδηγοί θα μπορούν να σταματούν με το αυτοκίνητό τους για να πάρουν τον καφέ τους επιτόπου, ενώ στη διαρρύθμισή του θυμίζει πιο πολύ τα καταστήματα Starbucks, παρά τα αντίστοιχα στην Ελλάδα, τα οποία εδώ και χρόνια λειτουργούν στα Εμιράτα.

Ο κόσμος που έδωσε το παρών στα εγκαίνια ήταν αρκετός και οι εντυπώσεις άκρως θετικές, ενώ είναι ήδη στον αέρα η σελίδα του καταστήματος στο Facebook, η οποία ενημερώνει τους λάτρεις του Mikel αυστηρώς στα αραβικά και τα αγγλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα έχει δεχτεί και άλλες προτάσεις από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, οι οποίες στην παρούσα φάση έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο του ιδιοκτήτη της αλυσίδας Λ. Κυριακάκη και εξετάζονται διαξοδικά, με επόμενο σταθμό να θεωρείται η αγορά του Λονδίνου.

Το πρώτο εκτός Ελλάδας, στοίχημα για την ελληνική αλυσίδα καφέ κρίνεται καθοριστικής σημασίας, καθώς θα κρίνει και το μετέπειται επενδυτικό της πλάνο.

Εντός συνόρων από τους ιθύνοντες της αλυσίδας, στην παρούσα φάση δίνεται έμφαση στο νέο επενδυτικό της project τα Mikel Cantina, τα οποία αποτελούν το επόμενο μεγάλο στοίχημα της.

Ήδη λειτουργούν πέντε Cantina Mikel (σε Πλαταμώνα, Τρίκαλα, Βόλο, Χαλκιδική και Ξάνθη), ενώ ετοιμάζονται δύο ακόμη, σε Ναύπλιο και Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για επενδύσεις της τάξεως των 70.000 ευρώ και αφορά μικρούς χώρους 8 έως 10 τετραγωνικών, τα οποία λειτουργούν με βάση τις προδιαγραφές των καταστημάτων καφέ της αλυσίδας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα λειτουργούν 122 καταστήματα Mikel στην Ελλάδα.

Για το 2014 η αλυσίδα, κατάφερε να διπλασσιάσει το τζίρο της σε σχέση με το 2013, καθώς οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ ευρώ.

Επισης τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στα 2,1 εκατ ευρώ έναντι 991 χιλ. ευρώ το 2013.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider