Ανοίξτε το δικό σας σουβλατζίδικο με 20.000 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίξτε το δικό σας σουβλατζίδικο με 20.000 ευρώ

Η οικονομική κρίση επανέφερε στη διατροφή των Ελλήνων το σουβλάκι, καθώς πρόκειται για ένα φαγητό το οποίο παραμένει φθηνό και... χορταστικό.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, τα σουβλατζίδικα άντεξαν καλύτερα την κρίση, διότι διατήρησαν χαμηλά τις τιμές, απορροφώντας συχνά τον ΦΠΑ λόγω μειωμένου λειτουργικού κόστους.

Αν και η κρίση επηρέασε όλη την εστίαση, το σουβλάκι έχει καταφέρει να κερδίζει μερίδια αγοράς, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι να επενδύουν σε αυτόν τον κλάδο.

Μάλιστα, στην Ελλάδα το 2013 η πρώτη κατηγορία επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν ήταν οι καφετέριες και ακολούθησαν τα σουβλατζίδικα.
Η ίδια τάση επικράτησε και το 2014.

Ωστόσο σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δεν πρόκειται να επιβιώσουν όλα τα καινούργια ψητοπωλεία παρά μόνο τα καλά και οργανωμένα αφού έχει παρατηρηθεί υπερκορεσμός.
Ως εκ τούτου η ένταξη σε ένα αναγνωρίσιμο δίκτυο, με πολυετή εμπειρία στο σουβλάκι, αποτελεί μία από τις επιλογές που θα πρέπει να εξετάσουν όσοι θέλουν να ανοίξουν το δικό τους σουβλατζίδικο.

Ένα από αυτά είναι και η αλυσίδα Πίτα Παν η οποία ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην ελληνική αγορά, το 1993, δημιουργώντας το πρώτο της κατάστημα στην Ομόνοια, ενώ από το 2007 ενέταξε το franchise στις μεθόδους ανάπτυξης νέων σημείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αλυσίδας «Οι περισσότεροι θεωρούν ότι μπορούν να φτιάξουν και να δουλέψουν ένα σουβλατζίδικο. Τι πιο απλό? Δυστυχώς όμως, δεν είναι έτσι. Μπορεί να ανοίγουν σημεία πώλησης, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πολλά που κλείνουν. Χάνει πολύς κόσμος τα χρήματά του, αλλά δυστυχώς πολλοί κινούνται με επιπολαιότητα. Οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα της εστίασης που πλέον δεν μπορούν να έχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, ενώ ταυτόχρονα έχουν σημαντικά έξοδα, μπορούν να εξαφανίσουν μεγάλα κεφάλαια σε πολύ μικρό χρόνο, αν κάτι δεν πάει καλά. Χρειάζεται προσοχή, γνώση και καλή μελέτη της αγοράς.

Το δίκτυο καταστημάτων τη αλυσίδας Πίτα Παν βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία, σε κεντρικές πλατείες, αρτηρίες και γειτονιές με ζωή και κίνηση. Τα καταστήματα προφέρουν υπηρεσίες delivery και take away.

Για το άνοιγμα ενός καταστήματος Πίτα Παν, επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων το κόστος ανέρχεται στα 15 χιλ. με 20 χιλ. ευρώ.

Eπίσης ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα δικαιώματα (royalties) ανέρχονται στο 3,5%, ενώ η διαφημιστική συμμετοχή στο 1,5%.

Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα αριθμεί σήμερα 11 καταστήματα, εκ των οποίων τα έξι είναι ιδιόκτητα και τα πέντε μέσω franchise.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider