Στον «αέρα» τα Burger King στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «αέρα» τα Burger King στην Ελλάδα

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια – Δεκέμβριος του 2014 – όταν η Βurger King, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα burger στον κόσμο ανακοίνωνε την είσοδο της στην ελληνική αγορά.
Αν και ο προγραμματισμός προέβλεπε ότι το πρώτο κατάστημα επί ελληνικού εδάφους θα άνοιγε στις αρχές του 2016, εντούτοις δεν υπάρχει καμία κινητικότητα ούτε για τη στελέχωση αλλά ούτε και για την ανεύρεση κατάλληλων χώρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητρική δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την είσοδο της ή μη στη χώρα μας, αν και πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι επικρατούν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν (μείωση της κατανάλωσης κλπ).

Η μόνη στελέχωση που έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα είναι η θέση του γενικού διευθυντή την οποία έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ζηδιανάκης μετακινούμενος από την αλυσίδα Public, όπου ασκούσε καθήκοντα Sales Network & Marketing Director από το 2011.

Στελέχη της αγοράς πάντως αναφέρουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς σε κάθε περίπτωση θα έχει δοθεί το «πράσινο φως» από την Burger King SouthEast Europe είτε για την έναρξη του επενδυτικού της σχεδίου, είτε για οριστική αποχώρηση από την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως προχωρά στη δημιουργία κοινοπραξίας για να αυξήσει την παρουσία της στη Νοτιανατολική Ευρώπη και ειδικότερα στην Ιταλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, όπου ήδη διαθέτει δίκτυο καταστημάτων.

Μάλιστα, ο Jose Cil, επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Burger King Worldwide, δήλωνε ενθουσιασμένος για την επέκταση της αλυσίδας στην Ελλάδα. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί, θα φέρει την επωνυμία Burger King SEE SA και θα έχει δικαιώματα franchise σε όλες αυτές τις αγορές που προαναφέρθηκαν.

Σύμφωνα δε με την εταιρεία, στόχος είναι να δημιουργηθούν περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις εργασίας στα πρώτα πέντε έως επτά χρόνια λειτουργίας της κοινοπραξίας στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Το αρχικό επενδυτικό πλάνο των Burger King στη χώρα μας προέβλεπε το άνοιγμα τουλάχιστον οκτώ καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2016 και 40-50 καταστημάτων στην επόμενη διετία.

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο σερβίροντας φαγητό σε πάνω από 11 εκατ. καταναλωτές ημερησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider