Η Pizza Hut φτάνει στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Pizza Hut φτάνει στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου!

Μετά από μέρες κοπιαστικής ανάβασης, ένας ορειβάτης φτάνει στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου. Σκέφτεται ότι ήρθε η ώρα να τσιμπήσει κάτι και σκέφτεται πόσο θα ήθελε μια πίτσα. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Καθόλου. Η Pizza Hut παρέδωσε την πρώτη πίτσα στην κορυφή του υψηλότερου βουνού της Αφρικής.

Όπως αποκαλύπτουν στο CNNMoney στελέχη της παγκόσμιας αλυσίδας, για να κάνουν την παράδοση της πίτσας χρησιμοποίησαν ένα αεροσκάφος, ένα μηχανοκίνητο όχημα, μια ομάδα επαγγελματιών ορειβατών και ένα ειδικά σχεδιασμένο σακίδιο πλάτης για να παραδώσουν την πίτσα pepperoni με έξτρα τυρί στο υψηλότερο σημείο της ηπείρου.

Ο εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι η Pizza Hut Africa –η οποία ανήκει στον όμιλο Yum! Brands– έσπασε το ρεκόρ της παράδοσης πίτσας στο μεγαλύτερο υψόμετρο (19.347 πόδια ή 5,9 χλμ). Η πίτσα ξεκίνησε το «ταξίδι» της στις 5 Μαΐου και έφτασε στον προορισμό της στις 8 Μαΐου.

Ο Randall Blackford, γενικός διευθυντής της Pizza Hut Africa, και η συνάδελφός του Laurie Schalow, εξήγησαν ότι οργάνωσαν την πρωτότυπη αποστολή για να γιορτάσουν την επέκταση της Pizza Hut στην 100ή χώρα του παγκόσμιου δικτύου της, την Τανζανία.

Όπως αποκαλύπτουν, η αποστολή ξεκίνησε από το νέο εστιατόριο της αλυσίδας στο Νταρ ες Σαλάμ της Τανζανίας, όπου οι εργαζόμενοι παρασκεύασαν την πίτσα, η οποία στη συνέχεια «πέταξε» από το τοπικό αεροδρόμιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο.

Στη συνέχεια, η πίτσα μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο Εθνική Πάρκο του Όρους Κιλιμάντζαρο, από όπου ξεκινά το ορειβατικό μονοπάτι για την κορυφή. Εκεί, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, μια ομάδα πέντε επαγγελματιών ορειβατών με οδηγό των ιδιοκτήτη της Summit Trails, Consea Dissa, παρέλαβαν την πίτσα και την μετέφεραν στο καταφύγιο σε υψόμετρο 4,9 χλμ.

Η μεταφορά της πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σακίδιο πλάτης που θερμαίνεται με μπαταρία και κρατά την πίτσα σε οριζόντια θέση. Το σακίδιο σχεδίασε η Vesture, η οποία σχεδιάζει τις τσάντες που χρησιμοποιούν οι διανομείς της Pizza Hut.

Εκεί, η ομάδα συνάντησε τον Blackford και δύο συνεργάτες του, οι οποίοι είχαν ανέβει στο καταφύγιο μετά από πέντε ημέρες πεζοπορίας.Τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας ξεκίνησαν όλοι μαζί για την παγωμένη κορυφή του Κιλιμάντζαρο, με τον Dissa και τους υπόλοιπους οδηγούς να καταγράφουν την περιπέτεια της ομάδας ως την κορυφή.

«Τίποτα δεν είναι πιο νόστιμο από μια καυτή πίτσα στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής», εξομολογείται ο Blackford. Όπως εξηγεί ο ίδιος, η αρχική ιδέα δεν ήταν η πίτσα να μεταφερθεί «με τα πόδια» ως την κορυφή. «Ξεκινήσαμε με την ιδέα να τη μεταφέρουμε με ελικόπτερο στο καταφύγιο και να την ανεβάσουμε από εκεί και πάνω με τα πόδια», εξηγεί. Γρήγορα, όμως, εγκατέλειψαν αυτό το σενάριο γιατί το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και ταυτόχρονα ο χώρος στο καταφύγιο ήταν πολύ μικρός για να προσγειωθεί. Γιατί, όμως, δεν χρησιμοποίησαν drone;

«Μετά ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα να κάνουμε την παράδοση με drone. Και πάλι, όμως, το μεγάλο υψόμετρο εμπόδιζε μια τέτοια επιχείρηση, συν τους ισχυρούς ανέμους που φυσούν στην κορυφή. Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι μόνο ένας τρόπος υπήρχε να τη μεταφέρουμε: με τα πόδια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το 2001, η Pizza Hut είχε στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά: είχε προλάβει κοσμοναύτες για να παραδώσουν μια πίτσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider