Λαγκάρντ: Δεν λέμε «όχι» στα κρυπτονομίσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Δεν λέμε «όχι» στα κρυπτονομίσματα

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναπτύξει το δικό του «Bitcoin», δήλωσε η επικεφαλής του ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο τομέας των ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ή αλλιώς Fintech, θα φέρει επαναστατικές αλλαγές στον κλάδο των τραπεζών και τις υπηρεσίες πληρωμών και αυτό οι τράπεζες και οι εποπτικές αρχές δεν πρέπει να το παραβλέπουν, τόνισε η αξιωματούχος.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ΔΝΤ φιλοδοξεί να διαδραματίσει εποπτικό ρόλο στον τομέα του Fintech που αποτελεί πλέον παγκόσμια πραγματικότητα. «Πιστεύω ότι θα δούμε καταιγιστικές εξελίξεις», σχολίασε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου. «Ευελπιστώ ότι θα συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα κατά πόσο συμφωνεί με τον CEO της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον ότι το Bitcoin είναι «απάτη», η Λαγκάρντ επισήμανε ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι κάτι πολύ περισσότερο από κερδοσκοπία και πρέπει να διερευνηθεί όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους με μια σοβαρή προσέγγιση.

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να κατηγοριοποιούμε οτιδήποτε έχει σχέση με ψηφιακά νομίσματα σε αυτού του είδους την κερδοσκοπία», σημείωσε. Ο λόγος που τα ψηφιακά νομίσματα θα φέρουν επανάσταση στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές είναι ότι οι τεχνολογίες όπως το blockchain διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες στον τομέα αυτό και ταυτόχρονα ρίχνουν το κόστος.

Στον απόηχο των δηλώσεων αυτών το Bitcoin εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό ρεκόρ την Παρασκευή προσεγγίζοντας τα 5.700 δολάρια -καταγράφοντας άνοδο 4,63% λίγα λεπτά πριν τις 11:30 (ώρα Ελλάδος).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider