Επενδύστε σε ενέργεια όταν το πετρέλαιο «πιάσει» τα 25 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύστε σε ενέργεια όταν το πετρέλαιο «πιάσει» τα 25 δολάρια

Στα επίπεδα των 25 δολαρίων το βαρέλι προβλέπει η Credit Suisse πως θα βάλει «φρένο» η ελεύθερη πτώση της τιμής του πετρελαίου, την ώρα που οι αναταράξεις που προκαλεί ο «μαύρος χρυσός» έχουν συμπαρασύρει σε ένα καθοδικό σπιράλ το σύνολο των διεθνών αγορών.

Όπως υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, παρουσιάζοντας την τελευταία ανάλυση της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας, είναι πλέον θέμα χρόνου να σταματήσει η βίαιη διολίσθηση της τιμής του πετρελαίου. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα πάντα με την Credit Suisse, στα επίπεδα των 25 δολαρίων το βαρέλι.

«Σύντομα το πετρέλαιο θα καταστεί ακόμη πιο φθηνό. Όταν πιάσει τα 25 δολάρια το βαρέλι, τότε θα είναι και η κατάλληλη ώρα για αγορές μετοχών του ενεργειακού κλάδου. Θα είναι όλα τόσο φθηνά που θα αξίζει για κάθε επενδυτή να προβεί σε αγορές», εκτιμά ο Michael Strobaek, διευθυντικό στέλεχος της Credit Suisse. «Προσδοκώ πως το πετρέλαιο θα υποχωρήσει μέχρι τα επίπεδα των 25 δολαρίων το βαρέλι και μετά η πτώση θα σταματήσει. Χαμηλότερα δεν θα κινηθεί», προσθέτει ο ίδιος και εξηγεί πως «μόλις αυτό συμβεί, εξαιρετικά ελκυστικές θα είναι οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου στη Βραζιλία».

Ωστόσο, κατά τον Strobaek, τα μεγαλύτερα οφέλη της «βουτιάς» του πετρελαίου θα τα δρέψουν οι μετοχές σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Ινδία.

Την ίδια ώρα κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη μεγάλη ζημιά που έχει δεχθεί ο πετρελαϊκός κλάδος από τη βίαιη υποχώρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» στα χαμηλότερα επίπεδα 12 ετών. Μόνο στις ΗΠΑ, 26 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας έχουν ήδη καταθέσει αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα. Πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας του 2016, 26 εταιρείες βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

«Οι χρεοκοπίες στον ενεργειακό κλάδο θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και ως αποτέλεσμα, θα προκύψουν μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες», σχολιάζει ο Storbaek.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider