Protergia: Ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Protergia: Ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο

Η Protergia έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού και επενδύει στην ανάπτυξη ακολουθώντας μια ανθρωπο-κεντρική φιλοσοφία. Στόχος της εταιρείας αποτελεί η ικανοποίηση των πελατών, των προμηθευτών και των εργαζομένων βελτιστοποιώντας το εργασιακό περιβάλλον και την εξυπηρέτηση των πελατών. Τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας και στοχεύοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προχωρά σε νέες επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η δραστηριοποίηση της επιχείρησης στον ενεργειακό κλάδο και η συνεχής οικονομική ανάπτυξή του με ταχείς ρυθμούς, προσφέρει στους εργαζομένους τη σιγουριά της σταθερής εταιρείας, και ταυτόχρονα τους παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, δεξιοτήτων και δυναμικής εξέλιξης.

Η Protergia ως κοινωνικά υπεύθυνη επιχείρηση:

  • Συνεισφέρει με πόρους στην εθνική οικονομία και προσαρμόζει τις επιχειρηματικές της προτεραιότητες και πρακτικές µας στις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Το 80% της αλυσίδας εφοδιασµού της εταιρείας αποτελείται από Έλληνες προµηθευτές, προς τους οποίους δαπάνησε €62 εκ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 94% του συνολικού προϋπολογισµού των προµηθειών της για το 2015 και είναι αυξηµένο κατά 106% από το 2014.
  • Διατηρεί σχέσεις εμπιστοσύνης με όλες τις ομάδες κοινών και ανταποκρίνεται ενεργά στις ανάγκες των κοινωνικών της εταίρων
  • Επενδύει στην ανάπτυξη ΑΠΕ. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου Αιολικού Πάρκου στα Τρίκορφα Φωκίδας, συνολικής ισχύος 14 MW η επιχείρηση σύναψε Συµφωνητικό Συνεργασίας µε το ∆ήµο ∆ωρίδας, για την υλοποίηση έργων και δράσεων κοινής ωφέλειας συνολικής δαπάνης €155.000, µε στόχο τη βελτίωση της διαβίωσης των δηµοτών και των κατοίκων του ∆ήµου.
  • Μέσω της συµµετοχής του οµίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στο Οικουµενικό Σύµφωνο Global Compact, η Protergia δεσμεύεται στην προάσπιση της ∆ιαφάνειας σε όλες τις επιχειρηµατικές µας δραστηριότητες, αλλά και στους τρόπους αλληλεπίδρασης µε τους Κοινωνικούς µας Εταίρους.
  • Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ανεργίας. Το 2015 αύξησε το σύνολο των εργαζομένων της κατά 9,1%, ενώ 8,6 στους 10 από όσους απασχολούνται στην εταιρεία προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών της δραστηριοποίησής της.
  • Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και φορέων που υλοποιούν κοινωνικό έργο.
  • Η Protergia προσαρμόζει την πολιτική εξυπηρέτησης των πελατών της σύµφωνα µε τις συνθήκες της αγοράς ενώ όλες οι δραστηριότητές της έχουν θεσπίσει συστήµατα διοίκησης πιστοποιηµένα σύµφωνα µε το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider